JAVNI POZIV

Dodjela stalne novčane pomoći boračkoj populaciji u 2022. godini

Općina Centar Sarajevo je raspisala javni poziv za dodjelu stalne novčane pomoći boračkoj populaciji u stanju socijalne potrebe. Sredstva za stalnu novčanu pomoć su planirana Budžetom Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu.
Dodjela stalne novčane pomoći boračkoj populaciji u 2022. godini

 Pravo prijave za dodjelu stalne novčane pomoći imaju sva lica koja imaju priznat status borca/branitelja Bosne i Hercegovine, ratnih vojnih invalida i njihovih porodica, članova porodica šehida i poginulih i nestalih boraca/branitelja i umrlih ratnih vojnih invalida, organizatora otpora, veterana/prvoboraca, članova porodica umrlih demobilisanih boraca. Sa borcima-braniteljima, u smislu ove Odluke, izjednačeni su u pravima učesnici narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941.-1945. godine, čiji je status utvrđen rješenjem nadležnog organa.

 

Uslov za dodjelu stalne novčane pomoći je da lice koje podnosi zahtjev ima prebivalište na području općine Centar, te da ispunjava kriterije utvrđene Pravilnikom o kriterijima i raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu stalne novčane pomoći boračkoj populaciji u stanju socijalne potrebe.

 

Na prijavi/zahtjevu za dodjelu stalne novčane pomoći, je naznačena sva potrebna dokumentacija koju treba dostaviti uz prijavu/zahtjev.

 

Zahtjev za dodjelu jednokratne novčane pomoći može se preuzeti na web stranici Općine Centar https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava ili lično, na Info pultu u Općini Centar Sarajevo.

 

Prijave sa kompletnom dokumentacijom podnose se na protokolu Općine Centar Sarajevo, svakim radnim danom od 7.30 do 16.00 sati, ili putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo, Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu - Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu, Ulica Miss Irbina broj 1.

 

Prijave/zahtjevi se podnose u roku od 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja Javnog poziva, a nadležna služba za poslove iz oblasti boračko-invalidske zaštite će na osnovu priložene dokumentacije vršiti obradu zahtjeva, te sačiniti listu korisnika na osnovu koje će uz suglasnost općinskog načelnika donijeti rješenja o dodjeli stalne novčane pomoći.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu - Odsjek za boračko invalidsku zaštitu Općine Centar Sarajevo, soba 24/prizemlje, na broj telefona: 033/562-454 ili na mail: mahira.susko@centar.ba

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti