ZA PODRŠKU STARIJIM OSOBAMA UKUPNO IZDVOJENO 480.000 KM

Objavljen javni poziv za dodjelu novčane pomoći starijim osobama

Općina Centar je putem Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu objavila javni poziv za dodjelu novčane pomoći starijim osobama sa prebivalištem na području ove lokalne zajednice.
Objavljen javni poziv za dodjelu novčane pomoći starijim osobama

Javni poziv je trajnog karaktera. Građani mogu predavati svoje zahtjeve tokom cijele kalendarske godine do utroška finansijskih sredstava obezbijeđenih u budžetu Općine Centar za ovu namjenu.

 

Ovo se odnosi na stalne novčane pomoći za penzionere u stanju socijalne potrebe, stalne novčane pomoći za lica u stanju socijalne potrebe koja su starija od 60 godina i bez primanja, jednokratne novčane pomoći za kupovinu lijekova penzionerima i licima starijim od 60 godina bez primanja, te novčane pomoći za troškove kućne njege.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za pomoć penzionerima za nabavku lijekova obezbijeđeno je 60.000 maraka, dok je 50.000 maraka namijenjeno za pomoć starijim osobama u pružanju kućne njege u saradnji sa socijalnom ustanovom registrovanom za pružanje navedenih usluga. Ukupna budžetska sredstva planirana za podršku starijim licima za 2023. godinu iznose 480.000 KM

 

U javnom pozivu su navedeni uslovi za ostvarivanje prava na navedene novčane pomoći kao i potrebna dokumentacija za predaju zahtjeva.

 

Tekst javnog poziva objavljen  je  na oglasnoj ploči Općine Centar Sarajevo kao i na web stranici Općine Centar Sarajevo  https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava

 

Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom se podnosi Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu -Odsjek za socijalnu zaštitu, elektronskim putem (jasmina.fazlic@centar.ba), poštom preporučeno ili putem Protokola Općine Centar Sarajevo, Mis Irbina 1.

 

Dodatne informacije se mogu dobiti na brojeve telefona: 033/562-456 ili 033/562-447.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti