U toku revizija ostvarenog prava na egzistencijalnu naknadu za demobilisane borce

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, odnosno Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar počeo je sa procesom revizije spiskova korisnika prava na egzistencijalnu naknadu za demobilisane borce do 57 godina života.
U toku revizija ostvarenog prava na egzistencijalnu naknadu za demobilisane borce

 Naime, Odredbama člana 10. Instrukcije o načinu izvršenja upravnih i stručnih poslova u postupku odlučivanja o pravu na novčanu egzistencijalnu naknadu demobiliziranih branilaca („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 33/22) propisano je da su općinske službe dužne vršiti reviziju korisnika prava na novčanu egzistenicjalnu naknadu.

 

–Ovu reviziju Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar provodi službenim putem, što znači da svu potrebnu dokumentaciju za reviziju pribavljamo službenim putem. U slučaju da je bilo nekih promjena u službenim evidencijama mi šaljemo obavijest korisniku ovog prava da nam dostavi novu dokumentaciju. Na ovaj način ćemo brže i efikasnije provesti reviziju koja nam je u obavezi jednom godišnje na osnovu kantonalnog Zakona o dopunskim pravima boraca odnosno na osnovu instrukcije Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo. U našim evidencijama posjedujemo spisak sa imenima 273 demobilisana borca koji ostvaruju navedeno pravo na egzistencijalnu naknadu, objasnio je Adis Adilović, šef Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti