JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH - FAZA II

Direktni poziv za podnošenje prijedloga projekata partnerskih mjesnih zajednica

Općina Centar Sarajevo učestvuje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansiraju vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
Direktni poziv za podnošenje prijedloga projekata partnerskih mjesnih zajednica

Direktni poziv za podnošenje prijedloga projekata partnerskih mjesnih zajednica u okviru nagradnog fonda je jedna od aktivnosti druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“. 

Cilj projekta jeste unapređenje kvaliteta života građanki i građana u Bosni i Hercegovini (BiH) kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice koje potpomažu aktivan angažman građanki i građana u javnom životu i predstavljaju primjer dobre prakse lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i demokratske promjene na lokalnom nivou.

Cilj ovog direktnog poziva je podrška realizaciji jednog prijedloga projekta u jednoj od pet partnerskih mjesnih zajednica na području općine Centar i to: MZ „Bardakčije“, MZ „Nahorevo“, MZ „Marijin Dvor“, MZ „Crni Vrh-Gorica“ i MZ „Park-Višnjik“.

Projekti sa kojima se može aplicirati su isključivo prioritetni projekti identifikovani putem organizovanih foruma građanki i građana u partnerskoj mjesnoj zajednici, odnosno mjesnoj zajednici koja sudjeluje u implementaciji projekta koji implementira UNDP.

U skladu sa tim, direktni poziv ima za cilj poticanje aktivnog uključivanja građanki i građana u definisanje njihovih potreba koje se transformišu u projekte za unapređenje lokalnih zajednica.

Rok za predaju projekata je 9. juni 2023. godine do 16 sati. Aplikacije koje budu pristigle poslije navedenog roka neće biti razmatrane. 

Ispunjeni set dokumenata za projekat sa svom zahtijevanom dokumentacijom se dostavlja u jednom primjerku u štampanom obliku i jednoj elektronskoj kopiji (USB) u zatvorenoj koverti sa naznakom: „Aplikacija za direktni poziv za mjesne zajednice u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, tokom radnih dana (ponedjeljak – petak), u periodu od 7,30 do 16 sati, na adresu: Općina Centar Sarajevo, Ulica Mis Irbina broj 1, 71000 Sarajevo.

Više informacija i elektronsku verziju cijelog paketa prijavne dokumentacije moguće je pronaći na sljedećem linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti