NASTAVAK SARADNJE OPĆINE CENTAR I NADLEŽNOG MINISTARSTVA

Rekonstrukcija vrtića Šip i opremanje školskih biblioteka

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i ministrica Naida Hota-Muminović potpisali su danas aneks sporazuma o saradnji na realizaciji projekta završetka radova na rekonstrukciji vrtića Šip, te za sufinansiranje rekonstrukcije i opremanja biblioteka javnih osnovnih i srednjih škola na području općine Centar Sarajevo.

Za realizaciju ova dva projekta Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS je obezbijedilo iznos od 350.000 KM. 

 

– Od izdvojenog iznosa 120.000 KM ćemo iskoristiti za okončanje poslova na rekonstrukciji prostorija u kojima će biti smješten vrtić Javne ustanove „Djeca Sarajeva“, dok će za rekonstrukciju i opremanje biblioteka javnih osnovnih i srednjih škola na području općine Centar Sarajevo biti utrošeno 230.000 KM. Nadam se da ćemo se uskoro sresti na otvaranju vrtića na Šipu. Opština Centar je u budžetu za ovu godinu za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa izdvojila preko 2 miliona maraka, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija. Želimo našoj djeci omogućiti što kvalitetnije uslove za odgoj i obrazovanje, poručio je Mandić i dodao da će tokom provođenja projekta rekonstrukcije i opremanja školskih biblioteka u radnoj grupi osim predstavnika Općine Centar također biti uključeni i predstavnici Ministarstva za odgoj i obrazovanja, kako je predviđeno potpisanim sporazumom. 

 

Načelnik Mandić je također sa ministricom Hota-Muminović razgovarao o narednom zajedničkom projektu Općine i Ministarstava, a to je rekonstrukcija sportske plohe koju koriste tri srednje škole na Marijin dvoru. Kako je objasnila pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević ova služba je već provela proceduru pribavljanja potrebnih ponuda za početak realizacije projekta, od čega će najviše koristi imati učenici Srednje građevinsko-geodetske škole, Srednje škole metalskih zanimanja i Srednje mašinske tehničke škole. 

29.09.2023.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Renoviranje kultne Otvorene scene Obala
29.09.2023.
POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA
Održana konferencija „Slavimo život“
29.09.2023.
VRIJEDNOST INVESTICIJE PREKO MILION MARAKA
Uskoro počinje realizacija dva velika projekta u MZ „Pionirska dolina“
Više vijesti