VOZILIMA NIJE MJESTO NA PJEŠAČKOJ ZONI

Sanacija oštećenih ploča u Ulici Maršala Tita

Na osnovu ugovora o redovnom investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i pješačkih staza na području središnje sarajevske općine, radnici građevinske firme „Sela“ su započeli sa radovima na sanaciji i zamjeni oštećenih ploča duž šetališta u Ulici Maršala Tita.

Budući da je šetalište u Ulici Maršala Tita zasigurno jedno od najprometnijih u gradu Općina Centar obezbijedila je novčana sredstva za sanaciju pješačkog pojasa. Planirana je sanacija i zamjena ploča koje su zbog oštećenja predstavljale opasnost za prolaznike, ali i narušavale izgled šetališta koje je prostorno smješteno u samom centru grada. 

Završetak sanacije zavisi od vremenskih prilika koje su izrazito nestabilne i usporavaju dinamiku izvođenja radova. 

Najveći uzročnici oštećenja ploča koji ujedno otežavaju i poslove na sanaciji su vozila koja se kreću i parkiraju na šetalištu koje nije predviđeno za saobraćaj motornih vozila.

Općina Centar upućuje apel pravnim licima koja distribuiraju robu u prodavnicama u Ulici Maršala Tita da se suzdrže od nepropisnog saobraćanja duž pješačke zone jer se na taj način oštećuju ploče i dovode u opasnost prolaznici.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti