Vijesti

27.05.2021.
Održana 5. redovna sjednica Općinskog vijeća
Općinsko vijeće Centar Sarajevo, u četvrtak 27. maja 2021. godine, održalo je 5. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo. Sjednica je održana online.
27.05.2021.
Cvijeće, Fatiha i minuta šutnje za stradale sugrađane u Ferhadiji
Na današnji dan 1992. godine tokom čekanja u redu za hljeb od ispaljene granate sa agresorskih položaja oko opkoljenog Sarajeva stradalo je 26, a ranjeno 108 naših sugrađana u Ulici Ferhadija (tadašnja Vase Miskina).
27.05.2021.
JU Centar za kulturu i mlade Općine Centar
U petak 4. juna otvaranje izložbe „Mahala“
Izložba „Mahala“, Alene i Nijaza Gojaka, biće otvorena u galerijskom prostoru Centra kulture i mladih u petak, 4. juna u 18 sati.
26.05.2021.
U Centru za zdravo starenje Razigrani dani upriličena revija narodnih nošnji
U organizaciji Udruženja za očuvanje kulturnog nasljeđa i tradicije „Sahan“ i Udruženja „Zdravo živi/sretno stari“ danas je u Centru za zdravo starenje smještenom u objektu vrtića „Razigrani dani“ upriličena svečanost povodom završnice projekta „Kulturna baština – budućnost mladih“.
26.05.2021.
U četvrtak 5. redovna sjednica Općinskog vijeća
Peta redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana online u četvrtak 27. maja 2021. godine sa početkom u 15 sati.
26.05.2021.
Potpisan okvirni sporazum za održavanje lokalnih i nekategorisanih ulica
Nakon što su nadležne općinske službe provele proceduru javnih nabavki odabira najpovoljnijeg ponuđača načelnik Općine Centar Srđan Mandić i Muris Frljak, koji zastupa konzorcij „Ado-Trans“ d.o.o. Visoko, potpisali su okvirni sporazum o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji, sanaciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih saobraćajnica u Centru na period od tri godine.
26.05.2021.
U protekloj sedmici 14 novozaraženih u općini Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 19. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 7252 potvrđenih slučajeva.
25.05.2021.
Rukovodstvo Općinskog vijeća ugostilo bh. paraolimpijce Dževada Pandžića i Omara Bojčića
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo je zajedno sa dopredsjedavajućom Irom Adilagić danas ugostio bh. paraolimpijce Dževada Pandžića i Omara Bojčića.
24.05.2021.
Načelnik Mandić i ministar Hadžiahmetović potpisali sporazum
Obezbijeđena sredstva za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Kranjčevićevoj ulici
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas sa ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enverom Hadžiahmetovićem i direktoricom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belmom Barlov sporazum o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda.
24.05.2021.
Revizija ostvarenog prava na zdravstvenu zaštitu
Iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar – Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu obavještavaju građane da je u toku revizija ostvarenog prava na zdravstvenu zaštitu.
24.05.2021.
Besplatne škole sporta u Centru za sport i rekreaciju
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, poziva sve zainteresovane da se prijave za besplatne škole sporta koje realizuje ova ustanova, a finansira Općina Centar.
21.05.2021.
Nastavak podrške mladim kroz projekat EU4Business
Još šest poduzetnika pokrenulo vlastiti biznis
U prostorijama Centra za izvrsnost u poduzetništvu Općine Centar danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa šest mladih poduzetnika koji su dobili finansijsku podršku za pokretanje biznisa u okviru projekta EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju.
21.05.2021.
Novi ciklus besplatnog kursa digitalnog marketinga u Centru kulture i mladih
Zbog velikog interesa polaznika Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ je ponovila javni poziv za prijavu na besplatni kurs digitalnog marketinga.
20.05.2021.
Matični ured Općine Centar u doba pandemije radi u punom kapacitetu
Matični ured Općine Centar Sarajevo, koji djeluje u okviru Službe za opću upravu, tokom pandemije koronavirusa koja je proglašena u martu prošle godine, bez odlaganja rješava sve zahtjeve korisnika usluga.
20.05.2021.
Predstave „Međuigre“ i „Prah“ na sceni Centra kulture i mladih
Na teatarskoj sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ krajem ovog mjeseca će biti izvedene dvije predstave.
20.05.2021.
Obavijest o sistematskom ažuriranju podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige
Općina Centar Sarajevo je sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Sarajevu krajem februara potpisala Sporazum o zajedničkoj implementaciji aktivnosti na sistematskom ažuriranju podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige.
19.05.2021.
Na Soukbunaru planirano proširenje puta i rješavanje izlaza na glavnu saobraćajnicu
Grupa građana iz Ulice Cicin han sa Soukbunara uputila je pisanu inicijativu predsjedavajućem Općinskog vijeća Centar Sejadu Đozi, sa nadom da će im ova lokalna zajednica pomoći u rješavanju višegodišnjeg problema izlaza na glavnu saobraćajnicu.
19.05.2021.
Općina Centar donirala 10.000 KM Crvenom križu Kantona Sarajevo
Općina Centar Sarajevo je i ove godine izdvojila značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom.
19.05.2021.
Općina Centar stipendira 550 srednjoškolaca i studenata
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar je okončala proceduru potpisivanja ugovora sa 550 dobitnika općinske stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ za školsku 2020/2021. godinu.
18.05.2021.
Obilježena godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad
U organizaciji Udruženja Prva brigada policije Stari Grad danas je obilježena 29. godišnjica postrojavanja ove brigade.