JAVNI POZIV OTVOREN DO UTROŠKA SREDSTAVA

Nabavka preparata za jačanje imuniteta onkoloških pacijenata

Općina Centar je putem Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu objavila javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za kupovinu lijekova osobama oboljelih od karcinoma.
Nabavka preparata za jačanje imuniteta onkoloških pacijenata

Javni poziv je trajnog karaktera. Građani mogu predavati svoje zahtjeve tokom cijele kalendarske godine ili do utroška finansijskih sredstava obezbijeđenih u budžetu Općine Centar za ovu godinu.

Pravo na novčanu pomoć za kupovinu preparata za podizanje imuniteta za oboljele od karcinoma, se utvrđuje na osnovu preporuke ljekara porodične medicine, u maksimalnom iznosu do 300,00 KM.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć imaju lica koja imaju prebivalište na području općine Centar u trajanju od najmanje jedne godine do dana podnošenja zahtjeva ili boravište po osnovu statusa raseljenog lica. Uslov je i da ukupna mjesečna primanja porodičnog domaćinstva ne prelaze iznos jedne i po prosječne plaće ostvarene u FBiH prema posljednjim statističkim pokazateljima.

Podnosioci zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za troškove liječenja – kupovina preparata za podizanje imuniteta za oboljele od karcinoma neophodno je da dostave sljedeću dokumentaciju:

-   prijava prebivališta za članove porodičnog domaćinstva podnosioca zahtjeva

-   kućna lista

-  potvrda o visini primanja za zaposlene članove porodičnog domaćinstva

-  preporuka ljekara za preparate za podizanje imuniteta

-  predračun jedne od apoteka za kupovinu lijekova.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za novčane pomoći za liječenje u iznosu do 2.500 maraka licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe obezbijeđeno je 120.000 maraka, dok je iznos od 90.000 maraka namijenjen za pomoć u liječenju osoba oboljelih od leukemije, hepatitisa B i C i drugih teških hroničnih bolesti.

Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom se podnosi Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu - Odsjek za socijalnu zaštitu, elektronskim putem (jasmina.fazlic@centar.ba), poštom preporučeno ili putem Protokola Općine Centar Sarajevo, Mis Irbina 1.

Dodatne informacije se mogu dobiti na broj telefona: 033/562-447.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti