Vijesti

20.10.2021.
Jedan pregled mnogo znači
Podrška ranom otkrivanju karcinoma dojke
Zdravstveni savjet Općine Centar zajedno sa Udruženjem „Zajedno smo jedno“ pruža podršku kantonalnom programu u ranom otkrivanju karcinoma dojke.
20.10.2021.
Otvoren Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita
Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita danas je ponovno otvorio vrata za korisnike koji su sa oduševljeni činjenicom da će nastaviti sa učešćem u raznim aktivnostima i radionicama pokrenutim u Centru, ali i ugodnim druženjem.
20.10.2021.
Okončana sanacija Ulice Kartal donji
Prošle sedmice završeno je asfaltiranje u Ulici Kartal donji.
20.10.2021.
Okončana revizija ostvarenog prava na zdravstvenu zaštitu boračke populacije
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar – Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu je okončao proceduru revizije ostvarenog prava na zdravstvenu zaštitu boračke populacije.
19.10.2021.
Održan sastanak predstavnika Općine Centar i Centralne banke BiH
Otvoreni razgovori o zamjenskim lokacijama
Danas su predstavnici Općine Centar, Centralne banke BiH i Vlade Kantona Sarajevo održali prelimirane razgovore na kojima su predočeni zahtjevi CBBiH u vezi sa potencijalnom alternativnom lokacijom za izgradnju poslovnog objekta Glavne jedinice Sarajevo CBBiH.
19.10.2021.
U Ulici Maršala Tita
Sutra počinje sa radom Centar za zdravo starenje
Nakon kraćeg prekida sutra će ponovno početi sa radom Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12.
19.10.2021.
U školu na Šipu upisano 90 učenika
-Ovo je najbolja škola u koju sam ušao sa izvanrednim arhitektonskim rješenjima, kazao je dekan Arhitektonskog fakulteta Erdin Salihović i predsjednik Komisije koja će u narednih nekoliko dana završiti tehnički prijem škole na Šipu.
19.10.2021.
U protekloj sedmici 143 novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 41. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 8708 potvrđenih slučajeva.
18.10.2021.
Započeli radovi na sanaciji Ulice Provare
Krajem protekle sedmice započeli su radovi na sanaciji Ulice Provare, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Mejtaš-Bjelave“.
18.10.2021.
Općina Centar pomogla sanaciju saobraćajnice u općini Kladanj
Općina Centar Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice izdvojila 20.000 KM Općini Kladanj.
15.10.2021.
Održan okrugli sto povodom Dana bijelog štapa
Povodom Međunarodnog dana slijepih osoba – Dana bijelog štapa, koji se od 1964. godine u svijetu obilježava 15. oktobra, u sarajevskom hotelu Holiday održan je okrugli sto na temu „Djelovanjem u partnerstvu sa institucijama vlasti do veće inkluzije slijepih osoba“.
15.10.2021.
Obavijest biračima koji žele glasati putem mobilnih timova
Obavještavaju se stanovnici općine Centar koji zbog starosti, bolesti ili invalidnosti nisu u mogućnosti izlaziti iz svojih domova, a mogu ostvariti svoje biračko pravo na Izborima za savjete mjesnih zajednica koji će se održati 7. novembra, da su u obavezi izvršiti prijavu za glasanje putem mobilnog tima.
15.10.2021.
Srednjoškolci na jedan dan radili u Općini Centar
U sklopu projekta Socijalni dan, pet srednjoškolaca zamijenilo je školske klupe volonterskim radom u Općini Centar na jedan dan.
15.10.2021.
Obavijest za prijavu birača za glasanje putem COVID tima
Građani koji u periodu Izbora za savjete mjesnih zajednica budu oboljeli od virusa COVID 19, ili im je određena mjera izolacije biračko pravo mogu ostvariti putem COVID tima.
14.10.2021.
131 trgovac pojedinac dobio novčanu pomoć Općine Centar
U Općini Centar je tokom ove sedmice organizovano potpisivanje ugovora sa trgovcima pojedincima koji su na osnovu Javnog poziva dobili bespovratnu finansijsku pomoć.
14.10.2021.
Općina Centar i Grad Goražde će dodatno unaprijediti saradnju
Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućom Irom Adilagić i vijećnikom Mehmedom Muharemovićem ugostio je Nezima Alagića, zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Goražde.
14.10.2021.
Objavljen Javni poziv za imenovanje članova i zamjenika članova biračkih odbora
Izborna komisija Općine Centar za organizovanje i provođenje izbora za savjete mjesnih zajednica raspisala je Javni poziv za dostavu prijava u svrhu imenovanja članova i zamjenika članova biračkih odbora, mobilnih timova i covid timova ispred Izborne komisije Općine Centar Sarajevo za rad na izborima za savjete mjesnih zajednica koji će biti održani 7.11.2021. godine.
13.10.2021.
Predstavnici Općinskog vijeća razgovarali s ministrom Štetom
U prvom kvartalu 2022. godine počinje saobraćati trolejbus prema Šipu
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i vijećnici Belma Kapo i Alen Girt sastali su se danas s ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Štetom i, tom prilikom, s njim razgovarali o velikom broju važnih infrastrukturnih pitanja značajnih za svakodnevni život stanovnika ove lokalne zajednice.
13.10.2021.
Obnova ostvarenog prava na stalne novčane pomoći: Projekt “Hljeb i mlijeko za penzionere”
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar pristupila je reviziji spiskova penzionera sa minimalnim primanjima, te osoba iznad 60 godina starosti, a nemaju ostvareno pravo na penziju i koji su korisnici stalne novčane pomoći u okviru projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“.
12.10.2021.
Započelo asfaltiranje Jukićeve ulice
U Jukićevoj ulici je počelo asfaltiranje na prvoj dionici od skretanja za „Bosnalijek“ do raskrsnice sa Ulicom Muhameda Hadžijahića.