DANI ARHITEKTURE SARAJEVO

Otvorena izložba u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina

Danas je u 17 sati u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina počelo obilježavanje manifestacije „Dani arhitekture Sarajevo, dok je u 19.30 sati otvorena izložba pod nazivom „100 Ideas for Western Balkans - Designing Urban Imaginaries“, odnosno „100 ideja za Zapadni Balkan“.

Također, danas je u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina organizovana promocija prvog Arhitektonskog vodiča za Sarajevo u autorstvu LIFT-a, izadnog od strane DOM Publishers Berlin kao dio nagrađivane serije vodiča.

 

Dani arhitekture su godinama najveći festival arhitekture u Bosni i Hercegovini, te jedan od najznačajnijih u ovom dijelu Evrope. Ove godine se održavaju u periodu od 15. do 22. septembra i za razliku od prethodnih godina, Dani arhitekture će trajati sedam dana na više lokacija širom Sarajeva.

 

Dan ranije održan je događaj predotvorenja festivala izložbom „Good News: Women Changing Architecture“, odnosno „Dobre vijesti: Žene mijenjaju arhitekturu“ u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Festival koji egzistira od 2008. godine predstavlja jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini. Koncept ove manifestacije je uređen kao godišnji, višednevni festival koji uključuje različita predavanja internacionalnih i lokalnih arhitekata, izložbe, diskusije, projekcije filmova i slična dešavanja vezana za teme arhitekture, dizajna, urbanizma i prostornog planiranja.

 

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u istraživanju grada kroz izložbe, a karte za Festival mogu se kupiti putem portala www.kupikartu.ba 

 

Festival traje do petka, 22. septembra, a sve dodatne informacije možete dobiti na sljedećem linku: https://www.daniarhitekture.ba

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti