PROJEKAT OPĆINE CENTAR

Nova rukohvatna ograda u Odobašinoj ulici

Radnici građevinske firme „Amco“ su, na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor pomenute firme Muhamed Krajina, započeli sa realizacijom projekta postavljanja 120 metara nove rukohvatne zaštitne ograde u Odobašinoj ulici.

Projekat finansira Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu je obezbijeđen iznos od 17.125 KM za ovu namjenu. Na osnovu inicijative sugrađana prvenstveno roditelja djece koja sa ovog mjesnog područja pohađaju nastavu u obližnjoj Osnovnoj školi „Hasan Kikić“, općinski načelnik Srđan Mandić dao je nalog općinskoj Službi za stambene i komunalne poslove da krene u realizaciju ovog projekta prvenstveno zbog povećanja sigurnosti učenika i ostalih učesnika u saobraćaju. Realizacijom projekta očekuje se da sa početkom nove školske godine naši osnovci bezbjednije dolaze do škole kao i svojoj kući nazad. 

 

                             

Osim navedenog projekta također Općina Centar u iznosu od 10.545 KM finansira sanaciju obližnjeg stepeništa. Prema ponudi koja je dostavila uprava firme „Amco“ prvo će biti uklonjena postojeća oštećena betonska konstrukcija umjesto koje će biti izgrađena nova. U narednoj fazi projekta duž novog stepeništa planirana je ugradnja 28 metara kvadratnih kulir ploča. Također je planirana ugradnja 26 metara novih betonskih ivičnjaka. Kao završna faza biće urađena ugradnja i sanacija postojeće rukohvatne ograde duž novog stepeništa. 

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti