Vijesti

12.10.2021.
PODRŠKA PRONATALITETNOJ POLITICI
Općina obezbijedila higijenske pakete za novorođenčad
Općina Centar Sarajevo izdvaja značajna sredstva i posvećuje veliku pažnju pronatalitetnoj politici.
12.10.2021.
REBALANSOM BUDŽETA OBEZBIJEĐEN IZNOS OD 150.000 KM
Tokom prošle sedmice okončani radovi na rekonstrukciji ciciban igrališta u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama
Uposlenici Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, koji vode brigu o 22 dječja ciciban igrališta te o sedam sportskih terena, su okončali radove na rekonstrukciji ciciban igrališta u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama.
11.10.2021.
Upozorenje na opasnost od požara
S obzirom na nadolazeće hladne dane i početak sezone grijanja, Štab civilne zaštite Općine Centar upozorava sve građane na opasnost od mogućnosti izbijanja požara.
11.10.2021.
Obilježena 29. godišnjica masakra u Tahtali sokaku na Bjelavama
Danas su, u organizaciji Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., članovi porodica nastradalih, prijatelji, komšije, učenici osnovnih škola “Musa Ćazim Ćatić“, „Silvije Strahimir Kranjčević“ i Srednje zubotehničke škole, kao i predstavnici Općine Centar i Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“, polaganjem cvijeća ispred spomen-ploče, te učenjem Fatihe i minutom šutnje izrazili dužnu počast nevino stradalih žrtava tokom proteklog rata u Ulici Tahtali sokak kod broja 10 (nekadašnja Ulica Jelene Vitas).
11.10.2021.
Započela javna rasprava o nacrtu odluke
Strožiji nadzor nad prokopima na cestama i njihovom sanacijom
U namjeri da se spriječi nastajanje šteta na cestovnoj infrastrukturi usljed prokopavanja načelnik Srđan Mandić je predložio, a Općinsko vijeće na posljednjoj redovnoj sjednici usvojilo, Nacrt odluke o prokopavanju saobraćajnica na području općine Centar Sarajevo.
09.10.2021.
Završena gradnja škole na Šipu
Započeo tehnički prijem objekta
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uručio je danas rješenja članovima Komisije za tehnički prijem škole na Šipu čime su započete posljednje aktivnosti pred otvaranje vrata ovog objekta za učenike koje je planirano za 1. novembar.
09.10.2021.
Radni sastanak predstavnika Općine Centar Sarajevo i KJKP „Vodovod i kanalizacija“
Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo prisustvovao je sastanku u KJKP „Vodovod i kanalizacija“ koji su održale općinska službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje i Tim ovog preduzeća za razvoj i saradnju sa općinama.
09.10.2021.
OBILJEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE KOMANDANTA ZAIMA IMAMOVIĆA
U haremu Alipašine džamije odata dužna počast heroju odbrane
U organizaciji Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Kantona Sarajevo danas su članovi porodice, predstavnici više nivoa vlasti, boračkih udruženja i veliki broj saboraca u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe obilježili 26. godišnjicu pogibije velikog patriote i komandanta Zaima Imamovića.
08.10.2021.
FK Sarajevo izmirilo dugovanja prema JU „Centar za sport i rekreaciju“
Na sastanku između načelnika Općine Centar Srđana Mandića i predstavnika FK Sarajevo, predvođenih novim predsjednikom uprave Ismirom Mirvićem, održanom 21. septembra, dogovoreno je da će klub izmiriti dugovanja prema JU „Centar za sport i rekreaciju“.
08.10.2021.
Načelnik Mandić odgovorio guverneru Softiću
Prihvatamo ponudu Centralne banke BiH
Načelnik Opštine Centar Sarajevo Srđan Mandić uputio je pismo guverneru Centralne banke BiH Senadu Softiću. Pismo prenosimo u cjelosti:
08.10.2021.
Zvonasti kontejneri postavljeni u Ulici Franca Lehara
Na zahtjev građana, a u okviru IPA projekta prekogranične saradnje, postavljeni su zvonasti kontejneri u Ulici Franca Lehara.
07.10.2021.
Povodom Međunarodnog dana inkluzije
Načelnik Mandić posjetio članove Udruženja „Colibri“ na jednodnevnom izletu
Povodom Međunarodnog dana inkluzije DEI - Direkcija za evropske integracije je realizirala projekt finansiran od strane Embassy of Sweden in Sarajevo, u okviru kojeg je za mališane i roditelje iz Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju "Colibri" organizovan jednodnevni izlet u Etno Begovo selo, na Nišićkoj visoravni.
07.10.2021.
Održana Javna rasprava o prioritetnim oblastima javnog poziva za organizacije civilnog društva
Općina Centar Sarajevo pristupila je zajedno sa još 12 lokalnih zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 - ReLOaD2.
07.10.2021.
Predsjedavajući Đozo i dopredsjedavajuća Adilagić posjetili OŠ „Alija Nametak“
Općina će nastaviti ulagati u poboljšanje uslova u školskim objektima
Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućom Irom Adilagić posjetio je Osnovnu školu „Alija Nametak“.
07.10.2021.
Oglašeni slobodni poslovni prostori
Javni oglas za dodjelu u zakup poslovnih prostorija Općine Centar objavljen je u četvrtak 7. oktobra na općinskoj web stranici www.centar.ba (Konkursi i oglasi) i ostaje otvoren osam dana.
06.10.2021.
Izdato narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da se 7. oktobra očekuju intenzivnije padavine zbog čega je izdato narandžasto upozorenje.
06.10.2021.
Načelnik Mandić i direktor Kreševljaković razgovarali o saradnji
Općina će i u budućnosti podržavati MESS
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je sjedište Međunarodnog teatarskog festival MESS gdje se susreo sa direktorom Nihadom Kreševljakovićem.
06.10.2021.
Hortikulturno uređenje površina uz spomen obilježje na Soukbunaru
Općina Centar Sarajevo je ove godine iz budžeta izdvojila finansijska sredstva za uređenje javnih površina.
06.10.2021.
Podijeljene kante za otpad za 108 domaćinstava na Šipu
Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u saradnji sa UNDP-om finansira projekt "Uvođenje odvojenog prikupljanja otpada u individualnim stambenim objektima na području KS".
05.10.2021.
Načelnik Mandić čestitao Svjetski dan učitelja/nastavnika
Povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja/nastavnika načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić je uputio iskrene čestitke svim prosvjetnim radnicima.