CENTAR ZA ZDRAVO STARENJE „RAZIGRANI DANI“

Obilježena treća godišnjica rada

U prisustvu članica, članova i gostiju iz Općine Centar danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića „Razigrani dani“ obilježena treća godišnjica rada Centra.

Svečanosti su u ime Općine Centar prisustvovali pomoćnice općinskog načelnika Lejla Dizdarević i Amra Hašimbegović-Vučković, dopredsjedavajuće Općinskog vijeća Centar Sara Arslanagić i Marijana Podrug Arapović, te vijećnici Hidajet Porić, Samir Fazlić, Dženan Mulić, Velija Katica,  Mehmed Muharemović i Jasmin Šljivo.

Domaćin današnjeg druženja Sanela Feratović iz Udruženja „Zdravo živi/sretno stari“ koje rukovodi ovim centrom zahvalila se svima što su došli na proslavu trećeg rođendana Centra.

 -Zahvaljujem na prvom mjestu Općini Centar na ukazanom povjerenju što posvećuje veliku pažnju starijim osobama. Jako smo ponosni na naš rad, a projektom Mreža centara za zdravo starenje Općine Centar, mi se trudimo da našim članovima uljepšavamo dane, upotpunimo njihove živote. Sa sigurnošću mogu reći da smo mi  postali jedna velika porodica, jer ljudi kad su sretni, oni su i zdravi, što i sam naziv našeg udruženja govori, poručila je Feratović.

U okviru Centra za zdravo starenje, pod pokroviteljstvom Općine Centar, djeluju mnogobrojne sekcije i škole namijenjene osobama treće životne dobi: hor, likovna, kreativna radionica, kulinarska, korektivno-preventivna gimnastika, a za članove Centra budu organizovane i razne edukativne radionice i izleti.

-Projekat Mreže centara za zdravo starenje Općine Centar funkcioniše već četiri godine. Zahvaljujući načelniku Srđanu Mandiću i Općinskom vijeću budžetska sredstva za projektne aktivnosti ovih centara od ove godine su znatno uvećana, tako samo ove godine izdvojili 240.000 KM. Zahvaljujemo se predsjednici Udruženja Zdravo živi/sretno stari Saneli Feratović na odličnom poslu koji radi, kazala je pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. 

Današnju svečanost su svojim nastupom uveličali članovi Hora „Ruže“, kao i članovi dramske i muzičke sekcije Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“.

U okviru obilježavanja godišnjice rada Centra u ime načelnika Srđana Mandića, pomoćnica Lejla Dizdarević uručila je zahvalnice članovima i prijateljima Centra.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti