CENTAR KULTURE I MLADIH

Sutra izložba Škole stripa i predavanje sa profesorom Zubićem

Sutra, 19. septembra u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“, biće otvorena izložba polaznika Škole stripa, kao i znanstveno-edukacijsko-zabavno predavanje (ZEZ) sa profesorom Vedranom Zubićem.
Sutra izložba Škole stripa i predavanje sa profesorom Zubićem

Škola stripa počela je sa radom 2019. godine i od tada okuplja mlade zaljubljenike u devetu umjetnost. Pored toga što uče kako se crtaju stripovi, polaznici imaju priliku da predstave svoj rad široj javnosti, putem izložbi i objavljenih stripova. 

Na ovoj izložbi, posjetioci mogu pogledati radove nastale u prethodnom periodu, objavljene u zajedničkom projektu pod nazivom „Sarajevski duh“, zatim strip-table i ilustracije novijeg datuma, kao i digitalne ilustracije umjetničkog rukovodioca škole, Maje Pavlovića. Izložba će biti otvorena u 19 sati.

Također, sutra će se učenici osnovnih i srednjih škola, družiti sa profesorom Vedranom Zubićem, kroz znanstveno-edukacijsko-zabavno predavanje (ZEZ). Na sceni se izvodi tema kao znanstvena (nastavna) jedinka u obliku monologa. ZEZ predstavlja teatarsku predstavu sa primjesama humora, tipa monologa profesora na date teme iz znanosti, kao što su klimatske promjene, Zemljina kretanja, geotektonika, strukture stanovništva, kretanje morske vode i slično. Predavanja počinju u 17 sati i otvorena su za javnost. Pomenuto predavanje će se održati i 26. septembra.

29.09.2023.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Renoviranje kultne Otvorene scene Obala
29.09.2023.
POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA
Održana konferencija „Slavimo život“
29.09.2023.
VRIJEDNOST INVESTICIJE PREKO MILION MARAKA
Uskoro počinje realizacija dva velika projekta u MZ „Pionirska dolina“
Više vijesti