POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE

Renoviranje kultne Otvorene scene Obala

U ponedjeljak, 2. oktobra 2023. godine u 14 sati na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo će biti održana konferencija za medije na kojoj će biti najavljen projekat rekonstrukcije Otvorene scene Obala na kojoj je nastala kultna predstava „Audicija“ u decembru davne 1984. godine, a proslavila je grupu mladih sarajevskih glumaca.
Renoviranje kultne Otvorene scene Obala

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i dekan Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo Faruk Lončarević potpisat će ugovor kojim se iz budžeta Općine Centar izdvaja 66.236 KM za projekat rekonstrukcije Otvorene scene Obala.

Osim načelnika Mandića i dekana Lončarevića, medijima će se obratiti i profesori Jasna Žalica i Admir Glamočak.

Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo (ASU) je počela sa radom 1981. godine, kada je upisala prvu generaciju studenata na Odsjeku za glumu. Potom je uslijedilo otvaranje Odsjeka za režiju (1989.), a u ratnoj 1994. godini, pokrenut je i Odsjek za dramaturgiju. Bitan segment rada Akademije ostvaruje se na Otvorenoj sceni „OBALA“, kultnom sarajevskom pozorištu, gdje se studenti predstavljaju svojim radovima, ali gdje i profesionalni glumci, reditelji i pisci svojim radom obogaćuju teatarski život Sarajeva i BiH.

Kultna predstava „Audicija“ je nastala kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prije ekranizacije izvedena je na Otvorenoj sceni Obala gdje je igrala 150 puta.

 

Pozivamo medije da prisustvuju press konferenciji.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti