Općina Centar finansijski podržala Sarajevski ratni teatar

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor u vrijednosti od 7.020 maraka sa direktoricom Sarajevskog ratnog teatra Majom Burazerović.
Općina Centar finansijski podržala Sarajevski ratni teatar

Nakon što je Sarajevski ratni teatar uputio molbu za podršku u nabavci nove računarske opreme i softvera, Općina Centar Sarajevo je iz budžeta izdvojila sredstva za ovu namjenu.

Načelnik Mandić je još jednom naglasio da Općina Centar snažno podržava razvoj kulture na području ove lokalne zajednice.

-Opština će nastaviti sa finansijskom potporom institucijama kulture od općeg značaja i interesa za naš grad, a koje se nalaze na području Centra.

 Direktorica Burazerović zahvalila se načelniku Mandiću i Općini Centar na dosadašnjoj podršci projektima Sarajevskog ratnog teatra, te izrazila nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

Sarajevski ratni teatar utemeljen je 17. maja 1992. godine okupljajući glumce i saradnike iz tri profesionalna sarajevska teatra a koja su, zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu, morala obustaviti svoj rad. U augustu 1992. SARTR je konstituiran kao vojna jedinica pri Regionalnom štabu Oružanih snaga BiH Sarajevo, a 12. januara 1993. godine Odlukom Ratnog Predsjedništva Skupštine grada Sarajeva kao javna ustanova iz oblasti kulture od posebnog interesa za odbranu grada.

06.12.2023.
OD 11. DECEMBRA 2023. DO 3. JANUARA 2024. GODINE
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
06.12.2023.
JAVNI POZIV ZA KATEGORIJE ENERGETSKI SIROMAŠNIH DOMAĆINSTAVA
Građani imaju šest dana za dostavljanje prigovora na odbijenu prijavu
Više vijesti