OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 298.075 KM

Završni radovi na popločavanju pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita

Radovi na sanaciji pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita – dionica od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ (poznatom kao „trg ispred Bičakčića“) do trga Karla Paržika na Marijin dvoru (desna strana) privode se kraju.

Kako je planirano projektom, do sada je izvršeno popločavanje pješačkog pojasa od objekta „Sarajevo šume“ do Trga Karla Paržika na Marijin dvoru. Trenutno se izvode radovi na ugradnji ploča oko šahtova, a preostala je još ugradnja saobraćajnih stubića, odnosno fizičkih zapreka protiv nepropisnog parkiranja motornih vozila. 

Namjera Općine Centar je obezbijediti pješačke zone koje će osim vizuelnog i estetskog poboljšanja, pružiti i sigurnosni aspekt stanovnicima centralne gradske općine. 

Za realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 298.075 KM. 

Da podsjetimo, Odsjek za javne nabavke Općine Centar pokrenuo je proceduru javne nabavke za dostavljanje ponuda za izvođenje radova na tekućem održavanju/sanaciji Trga Karla Paržika ispred crkve sv. Josipa na Marijin dvoru.

Planirana realizacija uređenja Trga Karla Paržika na Marijin dvoru predstavlja nastavak uređenja pješačkih zona na području općine Centar. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti