PROJEKAT FINANSIRA OPĆINA CENTAR

Nove nadstrešnice na pet lokacija u Centru

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predstavnik firme „Vizija“ d.o.o. nastavljena je realizacija projekta ugradnje novih nadstrešnica na autobuskim stajalištima javnog gradskog prijevoza u Centru.

Projekat finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu u budžetu obezbijedila iznos od 50.000 KM.

 

U ovoj fazi projekta biće obuhvaćena autobuska stajališta na pet lokacija u Centru i to u Ulici Nahorevo kod okretaljke minibusa, Ulici Armije RBiH preko puta broja 42a, Ulici Porodice Foht kod Jevrejskog groblja, Ulici Sulejmana Omerovića Cara na Šipu i Ulici Himze Polovine kod broja 53. 

 

Realizacija projekta započela je na osnovu inicijativa građana i savjeta mjesnih zajednica kako bi stvorila bolje uslove za građane koji čekaju javni prevoz naročito tokom zimskih mjeseci. 

 

Prilikom potpisivanja ugovora i okvirnog sporazuma načelnik Općine Centar Srđan Mandić je kazao da ovaj projekat nije direktna nadležnost Općine Centar, ali zbog dobrobiti naših sugrađana je odlučeno da se krene u realizaciju.

 

U okviru ovog projekta do sada je završena ugradnja novih nadstrešnica na stanicama u ulicama Bardakčije iznad bolnice Podhrastovi, Cicin han 93 ispred Osnovne škole „Hasan Kamija“, na kombi stajalištu preko puta Mjesne zajednice „Soukbunar“ u Ulici Porodice Foht i u Ulici Dejzina Bikića kod broja 6.

06.12.2023.
OD 11. DECEMBRA 2023. DO 3. JANUARA 2024. GODINE
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
06.12.2023.
JAVNI POZIV ZA KATEGORIJE ENERGETSKI SIROMAŠNIH DOMAĆINSTAVA
Građani imaju šest dana za dostavljanje prigovora na odbijenu prijavu
Više vijesti