VRIJEDNOST INVESTICIJE PREKO MILION MARAKA

Uskoro počinje realizacija dva velika projekta u MZ „Pionirska dolina“

Višedecenijski problem stanovnika Nahorevske ulice koja pripada području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“ uskoro će biti riješen realizacijom dva velika infrastrukturna projekta u ukupnoj vrijednosti od 1.242.540 maraka.

Riječ je o projektu rekonstrukcije i proširenja dijela ulice, te projektu izgradnje mosta u Ulici Nahorevska do broja 55. Stanovnici mjesnog područja i predstavnici Savjeta Mjesne zajednice „Pionirska dolina“ već dugi niz godina traže proširenje ulice i mosta u Pionirskoj dolini budući da sadašnje rješenje onemogućava nesmetano odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka.

U cilju rješavanja višegodišnjih problema stanovnika načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač potpisali su sporazum o zajedničkom pokretanju postupka javne nabavke za odabir izvođača radova realizaciji na pomenutih projekata.

Procijenjena vrijednost rekonstrukcije i proširenja dijela Nahorevske ulice iznosi 491.400 KM, od čega je Direkcija za puteve KS obezbijedila iznos od 400.000 KM, dok je ostatak sredstava u iznosu od 91.400 KM izdvojen iz budžeta Općine Centar. Za drugi projekat izgradnje novog mosta u Nahorevskoj ulici obezbijeđen je iznos od 751.140 KM, od čega Direkcija projekat finansira sa 650.000 KM, a Općina Centar sa 101.140 KM

Načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo što su konačno stvoreni svi preduslovi za početak realizacije ovih značajnih projekata za stanovnike Mjesne zajednice „Pionirska dolina“.

-Naš primarni zadatak je da osluškujemo potrebe stanovnika i pomognemo u rješavanju njihovih problema. Zahtjev za realizaciju ovih projekata postoji već dugi niz godina, poručio je Mandić.

06.12.2023.
OD 11. DECEMBRA 2023. DO 3. JANUARA 2024. GODINE
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
06.12.2023.
JAVNI POZIV ZA KATEGORIJE ENERGETSKI SIROMAŠNIH DOMAĆINSTAVA
Građani imaju šest dana za dostavljanje prigovora na odbijenu prijavu
Više vijesti