U HAREMU ALIPAŠINE DŽAMIJE

Obilježena 29. godišnjica pogibije komandanta Esada Bajramovića Ese

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca „Unija veterana općine Centar“ i Sekcije 105. motorizovane brigade u utorak, 7. novembra 2023. godine u haremu Alipašine džamije položeno je cvijeće na mezar heroja odbrambeno-oslobodilačke borbe Esada Bajramovića Ese, načelnika štaba 105. motorizovane brigade.

Ovom prilikom članovi porodice, saborci, predstavnici kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti i boračkih udruženja učenjem Fatihe i minutom šutnje odali su dužnu počast poginulom borcu. U ime Općine Centar cvijeće su položili  vijećnik Samir Fazlić, pomoćnica načelnika Amra Hašimbegović Vučković i Adis Adilović iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar. 

Prisutni koji su poznavali rahmetli Esu govorili su o njegovoj  hrabrosti i životnom putu heroja koji je zajedno sa nekoliko svojih suboraca poginuo na Nišićkoj visoravni spašavajući ranjenog saborca 7. novembra 1994. godine, prilikom vojne akcije oslobađanja okupirane teritorije. 

U okviru obilježavanja manifestacije „Dan maloljetnog borca općine Centar Sarajevo“, ratni saborci, te predstavnici Općine Centar i Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo su posjetili spomen-obilježje u mjestu Danilovići na Nišičkoj visoravni, gdje su ispred spomen-obilježja podignutog u spomen na  Esada Bajramovića Ese i njegovih saboraca, poginulih u periodu od 4. do 7. novembra 1994. godine u ratnim dejstvima, položili cvijeće i učenjem Fatihe, te minutom šutnje sjetili se svih onih koji su dali svoj život za našu slobodu.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti