POD POKROVITELJSTVOM OPĆINE CENTAR

Otvorena izložba „Stranice figure“ autora Adisa Lukača

Sinoć je u galeriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ u Jelićevoj ulici u prisustvu velikog broja ljubitelja likovne umjetnosti otvorena izložba radova autora Adisa Lukača pod nazivom „Stranice figure“.

Izložbu je otvorio načelnik Općine Centar Srđan Mandić. Na samoj izložbi je postavljeno 30 radova pomenutog autora u kombinovanoj tehnici u vidu skica i crteža na temu neverbalne konverzacije. 

 

Kako je naveo sam autor, sve ono što često ostaje prešutno, što ne dobije formu glasa i izgovorene riječi, ostaje zabilježeno u formi crteža. 

 

Tako skup svih stranica čini jednu knjigu koja nema kraj, jer koliko god duša modela traga za svojim smislom, toliko i duša umjetnika prati i prevodi te znakove kroz kreativno djelovanje, kazao je Lukač.

 

 Adis Lukač, koji je član Udruženja likovnih umjetnika BiH, rođen je u Sarajevu gdje je završio Srednju školu primijenjenih umjetnosti, a magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti – Odsjek za vajarstvo. Kao srednjoškolac je imao svoje prve izložbe i dvadeset godina poslije svojim radovima oduševljava publiku i likovnu kritiku u BiH i u svijetu. Jedan od posljednjih njegovih radova je spomenik posvećen najboljem sportisti Bosne i Hercegovine Mirzi Delibašiću postavljen na platou KSC „Skenderija“.

 

Tokom otvaranja izložbe prisutnima se također obratio i direktor Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ Ernis Šljivo. U ime Općine Centar sinoćnjem otvaranju izložbe je također prisustvovala i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Sara Arslanagić. 

 

Svi zainteresovani mogu besplatno pogledati izložbu u prostorijama JU „Centar kulture i mladih“ (Jelića 1) do 17 novembra u periodu od 10 do 17 sati.   

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti