CENTAR KULTURE I MLADIH

Sutra počinje 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“

U petak, 3. novembra, u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“ počinje 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“, u organizaciji Udruženja „Bajka”, a pod pokroviteljstvom Općine Centar.
Sutra počinje 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“

Press konferencija će biti održana u Galeriji Centra u Ulici Jelića broj 1 u 12 sati, dok će svečano otvaranje biti uz pripovjedačku predstavu Jasne Held, u velikoj sali Centra, u 19.30 sati.

U toku festivala biće prikazan mnogobrojni sadržaj. Seminar pod nazivom „Umijeće pripovijedanja” održat će se dva dana i to u subotu 4. novembra od 9.30 do 17 sati i u nedjelju 5. novembra od 9.30 do 13 sati. Voditeljica seminara biće Jasna Held, a seminar će se održati u Galeriji Centra kulture i mladih.

U četvrtak, 9. novembra biće prikazana premijera filma „Dilber djevojka“, uz pripovijedanje Tatjane Šojić u velikoj sali Centra kulture i mladih.

Vuneno pozorištance za djecu uzrasta od 3 do 7 godina, sa predstavom „Djevojčica sa svjetiljkom“ biće održana u petak 10. novembra u 18 sati u galeriji Centra.

Subota 11. novembar od 9.30 do 17 sati i nedjelja 12. novembar od 9.30 do 13 sati rezervisane su za radionicu, pod nazivom „Antropozofsko-filozofska radionica“. Tema je uloga humora u odgoju, obrazovanju i očuvanju zdravlja, a voditeljica radionice je Snježanka Jadrijević. Radionica je namijenjena roditeljima, pedagozima, vaspitačima, umjetnicima i studentima srodnih fakulteta u galeriji Centra.

Radionica gestovnih i dodirnih igara pod nazivom „Značaj dodira u stvaranju atmosfere povjerenja i zaštićenosti” održat će se u subotu  11. novembra u 18 sati u Galeriji Centra. Radionica je namijenjena stručnjacima u oblasti odgoja i obrazovanja i studentima srodnih fakulteta, a voditeljica radionice je Leila Kostić.

Svi sadržaji u sklopu pomenutog festivala su besplatni.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti