Vijesti

19.04.2022.
U toku pripreme za obilježavanje Dana Općine Centar, održan sastanak Organizacionog odbora
Drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja održan je danas.
19.04.2022.
Odluka o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi dostupna na web stranici Općine Centar
Općinsko vijeće Centar je na 16. redovnoj sjednici održanoj 7. aprila 2022. godine, usvojilo Odluku o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi na području općine Centar.
19.04.2022.
Promocija knjige „Čekajući Dylan Doga u Srebrenici“ autora Dragana Bursaća
Na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u Ulici Jelića 1 večeras će biti upriličena promocija knjige „Čekajući Dylan Doga u Srebrenici“, autora Dragana Bursaća.
19.04.2022.
Poziv pčelarima sa Centra za prijavu u službeni registar
Služba za privredu i poslovne prostore Općine Centar je započela sa revizijom podataka iz Registra pčelara, koja će trajati do 15. maja ove godine.
18.04.2022.
NAKON OVE POSJETE ODLAZIM SA MNOGO VIŠE NADE NEGO ŠTO SAM JE IMAO KADA SAM STIGAO
Bob Stewart posjetio Općinu Centar
Bivši pukovnik u britanskoj vojsci i sadašnji član britanskog parlamenta Bob Stewart, koji je tokom rata u BiH bio komandant britanskog bataljona u okviru mirovnih snaga UN-a u BiH posjetio je Općinu Centar gdje se susreo sa načelnikom Srđanom Mandićem i sekretarom Općine Adelinom Džanković.
18.04.2022.
OVE GODINE U BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 120 HILJADA KM
Jednokratne novčane pomoći uplaćene za 42 porodilje iz Centra
U okviru projekta pomoći porodiljama iz Centra nadležne općinske službe su okončale proceduru za mjesec mart uplatom finansijskih sredstava za 42 porodilje.
18.04.2022.
POSJETA NAČELNIKA MANDIĆA
Općina Centar će podržati rad Filmskog centra Sarajevo
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić sa saradnicima posjetio je Filmski centar Sarajevo gdje se susreo sa direktoricom Ines Tanović i uposlenicima, kao i volonterima koji su angažovani na projektu restauracije i digitalizacije fundusa BH kinematografije.
15.04.2022.
Čestitka načelnika Mandića povodom Pesaha
Povodom Pesaha - velikog jevrejskog praznika proljeća i slobode, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić upućuje, u ime Općine i u svoje lično ime, najiskrenije i srdačne čestitke svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju osobno, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i miru sa nadom i vjerom u bolji zajednički život u uzajamnom razumijevanju, toleranciji i poštovanju.
15.04.2022.
Rukovodstvo Općinskog vijeća Centar čestitalo Pesah
Povodom najvećeg jevrejskog blagdana Pesaha, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, dopredsjedavajući Ira Adilagić i Benjamin Isović upućuju, u ime Općinskog vijeća - svih vijećnica i vijećnika naše lokalne zajednice, iskrene čestitke svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini, kao i predsjedniku Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakobu Finciju lično.
15.04.2022.
HORTIKULTURNO UREĐENJE PRVOG INKLUZIVNOG PARKA
Zasađeno osam stabala japanske trešnje u Parku Jelena Vitas
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda zasadili su danas u Parku Jelena Vitas osam stabala japanske trešnje.
15.04.2022.
Predsjedavajući Đozo i predstavnik Zavoda za izgradnju KS reagirali na molbu građana i obišli potencijalno klizište u ulici Boraca Zlatišta, istakli potrebu za njegovo hitno saniranje
Promptno reagirajući na molbu sugrađana, čija imovina je ozbiljno ugrožena, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo jučer je sa predstavnikom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Murisom Mujkićem obišao lokaciju potencijalnog klizišta u ulici Boraca Zlatišta na broju 55.
15.04.2022.
Načelnik Mandić čestitao veliki katolički blagdan Uskrs
U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić upućuje svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu Vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane praznika provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
15.04.2022.
Rukovodstvo Općinskog vijeća Centar čestitalo katoličkim vjernicima predstojeći Uskrs
Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, dopredsjedavajući Ira Adilagić i Benjamin Isović upućuju, u ime Općinskog vijeća - svih vijećnica i vijećnika naše lokalne zajednice, iskrene čestitke građanima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini. Istu čestitku poslali su i nadbiskupu Vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću lično.
15.04.2022.
Načelnik Mandić čestitao Dan Armije RBiH
Povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić saborcima i svim građanima koji su dali doprinos u očuvanju i izgradnji BiH upućuje iskrene i srdačne čestitke.
15.04.2022.
Čestitka povodom Dana Armije RBiH
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem, te svim vijećnicama i vijećnicima, uputio je danas povodom 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim svojim preživjelim saborcima, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i svim građanima koji su dali svoj doprinos u odbrani, očuvanju i izgradnji BiH čestitku, te njome podsjetio na značaj stvaranja našeg "Bosanskog čuda otpora".
15.04.2022.
Odigrano šesto kolo Lige u fudbalu osnovnih škola
Na pomoćnom terenu stadiona Koševo odigrano je šesto kolo lige u fudbalu za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar. Takmičenje je podijeljeno u dvije starosne skupine, mlađe kategorije do sedmog razreda i starije do devetog. Odigrano je ukupno 5 utakmica na kojima je postignuto 19 golova, a nastupilo je oko 230 učenika.
14.04.2022.
NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO PODRUČJE MZ „KOŠEVSKO BRDO“
Završeni radovi na izgradnji stepeništa i pristupne staze na Koševskom brdu
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa saradnicima obišao je područje Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ na kojem je u proteklom periodu realizirano nekoliko investicionih projekata.
14.04.2022.
Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra
Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ tokom aprila i maja ove godine organizuje proljetnu akciju prikupljanja kabastog otpada na području devet općina Kantona Sarajevo.
14.04.2022.
POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA
Do petka otvoren Javni poziv za dodjelu novčanih poticaja za kupovinu stočne hrane
U okviru projekta podrške poljoprivrednicima općinski načelnik je putem Službe za privredu i poslovne prostore objavio Javni poziv za dodjelu novčanih poticaja za kupovinu stočne hrane.
14.04.2022.
TURNIR U ODBOJCI ZA DJEČAKE
Učenici Katoličkog školskog centra najbolji odbojkaši u Centru
U organizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, jučer su u FIS-u odigrane utakmice gdje su učestvovali odbojkaši iz osnovnih škola sa područja općine Centar.