Vijesti

25.04.2022.
JAVNI POZIV ZA MLADE
Obuka mladih ambasadora zaštićenih prirodnih područja u Kantonu Sarajevo
Organizacija Centar za energiju, okolinu i resurse – CENER 21 objavila je poziv za prijave osoba između 18 i 30 godina da učestvuju u trodnevnoj obuci i takmičenju za najbolji video i sadržaj za društvene mreže, koji se organizuju u sklopu projekta „Poznajemo i štitimo prirodne vrijednosti Kantona Sarajevo“.
25.04.2022.
Bajka o ribaru i ribici i izložba kaligrafija u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo
Na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ za sutra su pripremljena dva događaja iz kulture.
25.04.2022.
OPĆINA IZDVOJILA 509 HILJADA KM
Brojne ulice osvijetljene novom LED rasvjetom
Općina Centar je za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete izdvojila 509.590 KM.
25.04.2022.
Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za mobilnost mladih
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za mobilnost mladih za 2022. godinu.
22.04.2022.
Načelnik Mandić čestitao veliki pravoslavni praznik Vaskrs
U povodu velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić uputio je, u ime Općine Centar i u vlastito ime, najiskrenije čestitke svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i sreći, kao i željama za prosperitet u zajedničkoj budućnosti, u međusobnom poštovanju, uvažavanju, razumijevanju i toleranciji.
22.04.2022.
Vaskršnja čestitka rukovodstva Općinskog vijeća Centar
Povodom velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, dopredsjedavajući Ira Adilagić i Benjamin Isović upućuju, u ime Općinskog vijeća - svih vijećnica i vijećnika naše lokalne zajednice, iskrene čestitke građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini.
22.04.2022.
Članovi Savjeta MZ „Bardakčije“ sa učenicima OŠ „Alija Nametak“ obilježili Dan planete Zemlje
Dan planete Zemlje se zvanično od 1992. godine obilježava u 190 zemalja svijeta svakog 22. aprila.
22.04.2022.
OPĆINA ĆE IZDVOJITI OKO 120.000 MARAKA
Planirana izgradnja mosta u Pionirskoj dolini
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa vijećnikom Dženanom Mulićem obišao je lokaciju na području mjesne zajednice Pionirska dolina gdje bi u skorije vrijeme trebala započeti izgradnja novog mosta.
22.04.2022.
3.000 MARAKA ZA SABORNU CRKVU
Načelnik Mandić posjetio mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma
Pred predstojeći veliki pravoslavni praznik Vaskrs načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa pomoćnicom načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma u sjedištu njegove mitropolije gdje je smještena i Saborna crkva Presvete Bogorodice u Sarajevu.
22.04.2022.
Položeno cvijeće u spomen na tragično nastradale bebe Dječijeg doma Bjelave
Petnaest godina je prošlo otkako je 2007. godine u požaru koji je izbio na trećem spratu KJU "Dom za djecu bez roditeljskog staranja" (Dječiji dom "Bjelave") smrtno stradalo šest beba (četiri dječaka i dvije djevojčice), štićenika ove ustanove.
22.04.2022.
Minibasket liga osnovnih škola Općine Centar okuplja više od 200 mališana
Tokom proteklog vikenda započela je Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar gdje je svoje učešće potvrdilo više od 200 mališana sa područja centralne gradske općine.
21.04.2022.
GRANTOVSKA SREDSTVA KARITATIVNIM ORGANIZACIJAMA
Za rad javnih kuhinja Općina Centar izdvojila 40 hiljada maraka
Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2022. godinu obezbijedila 40 hiljada maraka za pomoć u radu javnih kuhinja.
21.04.2022.
HORSKO PJEVANJE UZ INSTRUMENTALNU PRATNJU
Održana revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovaca sa Centra
Na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) tradicionalno je održana Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika osnovnih škola sa područja općine Centar iz oblasti horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju.
21.04.2022.
MEMORIJAL „MATUSJA BLUM“ SARAJEVO
Općina Centar podržala organizaciju internacionalnog takmičenja pijanista
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao zaključak o isplati sredstava u iznosu od 3.000 KM za finansiranje troškova organizacije 2. Internacionalnog takmičenja pijanista Memorijal „Matusja Blum“, koji će biti održan od 4. do 8. maja ove godine u Sarajevu..
21.04.2022.
USVOJENA ODLUKA O KOMUNALNOM REDU
Uređeniji i čistiji Centar
Općinsko vijeće Centar je na prijedlog načelnika Srđana Mandića na posljednjoj sjednici usvojilo Odluku o komunalnom redu na području općine Centar Sarajevo.
20.04.2022.
NASTAVAK PROJEKTA REKONSTRUKCIJE VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE
U toku radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže za naselje Borak
Tokom današnjeg dana radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ započeli su sa pripremnim radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže za naselje Borak.
20.04.2022.
Općina Centar izdala potrebne dozvole za početak izgradnje pristupne saobraćajnice do planiranog IT parka na Šipu
Danas je u Općini Centar održan sastanak na kome su učestvovali predstavnici Općine Centar, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.
20.04.2022.
KREATIVNA RADIONICA SA ČLANOVIMA CENTRA
Načelnik Mandić posjetio Centar za zdravo starenje „Razigrani dani“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio ja danas Centar za zdravo starenje "Razigrani dani".
20.04.2022.
Odigrano sedmo kolo Lige u fudbalu osnovnih škola
Na vanjskom igralištu FIS-a odigrano je sedmo kolo lige u fudbalu za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar. Takmičenje je podijeljeno u dvije starosne skupine, mlađe kategorije do sedmog razreda i starije do devetog.
19.04.2022.
NAČELNIK MANDIĆ URUČIO ČLANSKE KARTE
Besplatno članstvo u Biblioteci Sarajeva za sugrađane preko 65 godina
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas ugovor sa direktoricom Javne ustanove Biblioteka Sarajevo Merimom Lendo na osnovu kojeg se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvajaju finansijska sredstva u iznosu od 5.000 maraka u svrhu finansiranja članarina za osobe treće životne dobi.