Vijesti

05.04.2022.
Na šehidskom mezarju Kovači položeno 39 ruža za 39 poginulih pripadnika Odreda policije „Bosna“
U organizaciji Udruženja veterana Odreda policije „Bosna“ Kantona Sarajevo, a povodom obilježavanja 30. godišnjice formiranja ovog odreda za specijalne namjene, danas je na šehidskom mezarju Kovači upriličen obilazak i polaganje cvijeća, te odavanje dužne počasti poginulim pripadnicima Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RBiH - Odred policije „Bosna“.
05.04.2022.
Održana prezentacija Nacrta strategije prema mladima Općine Centar
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić održao je radni sastanak sa predstavnicama Instituta za razvoj mladih KULT Jasminom Banjalučkić i Katarinom Vučković na kojem je prezentiran Nacrt Strategije prema mladima u ovoj općini, a odnosi se na period 2022. – 2026. godina.
04.04.2022.
POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA
Objavljen Javni poziv za dodjelu novčanih poticaja za kupovinu stočne hrane
U okviru projekta podrške poljoprivrednicima općinski načelnik je putem Službe za privredu i poslovne prostore objavio Javni poziv za dodjelu novčanih poticaja za kupovinu stočne hrane.
04.04.2022.
Završni radovi na izgradnji stepeništa na području MZ „Park-Višnjik“
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Srđan Mandić, u ime finansijera projekta, i direktor građevinske firme „Sela“ Emir Tutić, kao izvođač radova, u toku su radovi na izgradnji novih stepeništa na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“.
04.04.2022.
Poziv za učešće u forumu za građanske inicijative
Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Regionalnim programom lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), a u nastojanju da unaprijedi građansko učešće i podstakne građane da uzmu aktivniju ulogu u lokalnoj zajednici, će uspostaviti forum za građanske inicijative. Članovi foruma će raditi na prepoznavanju problema i potreba građana u lokalnoj zajednici.
02.04.2022.
Gorska služba spašavanja dobila novu opremu za spašavanje
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite, je zajedno sa svojim pomoćnikom za civilnu zaštitu Farukom Efendićem posjetio pripadnike Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo.
01.04.2022.
Načelnik Mandić podržao humanitarnu modnu reviju „Zajedno smo čarolija“
U povodu obilježavanja 2. aprila, Međunarodnog dana podizanja svijesti o autizmu u sarajevskoj Vijećnici održana je humanitarna modna revija „Zajedno smo čarolija" u organizaciji Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“.
01.04.2022.
PROJEKAT ReLOaD2
Zvanična prezentacija projekata podržanih putem Javnog poziva
Općina Centar u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) promovisala je projekte organizacija civilnog društva, koji su podržani putem Javnog poziva organizacijama civilnog društva/ nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2).
01.04.2022.
POSJETA NAČELNIKA MANDIĆA
Džamija Magribija ljepotica koja krasi općinu Centar
Pred predstojeći ramazan koji sa akšamom započinje večeras načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa vijećnicom Belmom Kapo i pomoćnicom načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio džamiju Magribija na Marijin dvoru gdje ih je ugostio imam džamije Ahmed Skopljak.
01.04.2022.
Načelnik Mandić čestitao početak Ramazana
Načelnik Srđan Mandić u ime Općine Centar i svoje lično ime uputio je najiskrenije čestitke svojim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana.
01.04.2022.
Predsjedavajući Đozo sa dopredsjedavajućim, vijećnicama i vijećnicima Općinskog vijeća uputio Ramazansku čestitku
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem, u ime svih vijećnica i vijećnika, te u svoje lično ime, svim vjernicima islamske vjere uputio je danas Ramazansku čestitku.
01.04.2022.
Općina Centar sufinansira stipendiranje djece boračke populacije i civilnih žrtava rata
U budžetu Općine Centar i ove godine su obezbijeđena finansijska sredstva za projekat sufinansiranja stipendiranja i školovanja djece boračke populacije i civilnih žrtava rata.
31.03.2022.
IZDVOJENO 77.695 KM
Nastavljena podrška obrazovnom sistemu
Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.
31.03.2022.
Sastanak načelnika Mandića sa predstavnicima Savjeta MZ „Šip“
U prostorijama Mjesne zajednice „Šip“ općinski načelnik Srđan Mandić prisustvovao je sjednici Savjeta ove mjesne zajednice koji je vodio predsjednik Savjeta Nedžad Sućeska.
31.03.2022.
IZDVOJENO 30.000 MARAKA
Općina Centar nastavlja finansijski pomagati sanaciju klizišta u Vogošći
Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu obezbijedila sredstva u iznosu od 30.000 KM za sanaciju klizišta na području Mjesne zajednice „Svrake“ u općini Vogošća.
31.03.2022.
PODRŠKA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA
Objavljen Javni poziv privrednim subjektima iz Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona za besplatno učešće na 11. Sarajevo Business Forumu
Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv privrednim subjektima iz Kantona Sarajevo i Bosansko–podrinjskog kantona za besplatno učešće na 11. Sarajevo Business Forumu.
31.03.2022.
Sastanak Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica
U velikoj sali Općinskog vijeća održan je sastanak Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima sa novoizabranim predsjednicima savjeta mjesnih zajednica Općine Centar Sarajevo.
30.03.2022.
IZDVOJENO 215.695 KM
Započeli radovi na asfaltiranju dijela Ulice Kromolj
Danas su započeli radovi na asfaltiranju dijela Ulice Kromolj na dionici od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige.
30.03.2022.
Općina Centar finansira projekte boračkih organizacija
Općina Centar dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji.
30.03.2022.
Općina Centar sa 30 hiljada KM pomaže sanaciju šteta od poplava u Ilijašu
Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda.