Općina Centar sufinansira troškove ekskurzije učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova ekskurzije učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola. Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.
Općina Centar sufinansira troškove ekskurzije učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola

Pravo prijavljivanja mogu ostvariti učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji redovno pohađaju školu, da imaju prebivalište na području općine Centar Sarajevo te da ukupna primanja domaćinstva ne prelaze iznos od 2.000,00 KM (sa svim obustavama).

 

Bez obzira na ukupna primanja domaćinstva, pravo na podršku ostvarit će učenici bez oba roditelja, zatim koji žive u porodicama sa troje i više djece i koji žive u porodicama gdje dvoje ili više djece idu na ekskurziju u tekućoj školskoj godini.

 

 Sredstva za sufinansiranje troškova ekskurzije dodjeljivat će se na osnovu podnesenih zahtjeva i iznosit će do 250 KM za učenike završnih razreda osnovne škole, odnosno do 500 KM za učenike završnih razreda srednjih škola.

 

 Zahtjev sa dokumentacijom se podnosi Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport,  preporučeno putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo, ulica Mis Irbina 1.

 

 Tekst javnog poziva, kao i potrebni obrasci dostupni su na općinskoj web stranici: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi  

 

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu pozvati na broj telefona 033/562-393.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti