NASTAVAK 37. I REDOVNA 38. SJEDNICA

Usvojen Regulacioni plan „Podgaj-Tekija“

Danas je Općinsko vijeće Centar održao nastavak 37. i dio redovne 38. sjednice.

Na samom početku zasjedanja prisutni su odali dužnu počast akademiku Abdulahu Sidranu, koji je obavljao funkciju općinskog vijećnika u periodu od 2008. do 2012. godine, te za 55 ubijenih antifašista Sarajeva, žrtava ustaškog terora koji su na današnji dan 1945. godine, pred sami kraj Drugog svjetskog rata, obješeni na Marijin dvoru odlukom ustaškog prijekog suda.

 

Nakon okončanja  nastavka 37. vijećnici su nastavili sa 38. redovnom sjednicom Vijeća. Ovom prilikom vijećnici su usvojili Regulacioni  plan „Podgaj-Tekija", sa odlukom o njegovom provođenju.– Prethodni regulacioni plan je usvojen 2010. godine i cijeneći vrijeme koje je proteklo od njegovog donošenja i niz intervencija na bilo je potrebno donijeti novi regulacioni plan. Izrada plana je urađena u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju i uredbom o jedinstvenoj metodologiji u izradi planske dokumentacije. Donošenje ovog plana je javni interes, jer je on osnov za odobravanje intervencija i postupanje po zahtjevima građana u upravnom postupku. Javnost je u postupak izrade plana bila uključena četiri puta. Veliki broj primjedbi i sugestija građana su razmatrane od subjekata planiranja,  objasnila je Eldina Šehović, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i investicije Općine Centar. Vijećnici su u nastavku sjednice usvojili Odluku o jednokratnoj  novčanoj pomoći porodicama  sa troje  i više djece  na području  općine  Centar, kojom je predviđen iznos do 500 KM jednokratne pomoći po djetetu, na osnovu objavljenog javnog poziva u kojem su navedena potrebna dokumentacija i uslovi za ostvarivanje ovog prava. 

 

Nastavak 38. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar planiran je u narednu srijedu, 3. aprila 2024. godine sa početkom u 10 sati.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti