Vijesti

08.04.2022.
Počinje Turnir u odbojci osnovaca sa Centra
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ sljedeće sedmice će se održati Turnir u odbojci osnovnih škola sa područja općine Centar.
08.04.2022.
Za Odgojni centar Kantona Sarajevo izdvojeno 5.000 KM
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić posjetio je Javnu ustanovu „Odgojni centar Kantona Sarajevo“ gdje je sa direktorom Midhatom Kerlom potpisao protokol o donaciji finansijskih sredstava.
08.04.2022.
Načelnik Mandić čestitao Svjetski dan Roma
Povodom Svjetskog dana Roma koji se obilježava 8. aprila, načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio je čestitku svim pripadnicima romske nacionalne manjine u Općini Centar.
08.04.2022.
Predsjedavajući Đozo i dopredsjedavajući Adilagić i Isović čestitali Svjetski dan Roma
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajući Ira Adilagić i Benjamin Isović, povodom 8. aprila Svjetskog dana Roma, u ime vijećnica i vijećnika, i svoje lično ime, svim Romima upućuju iskrene čestitke sa željom za dobrim zdravljem i srećom.
08.04.2022.
U Centru za zdravo starenje Općine Centar obilježen Svjetski dan zdravlja
U Centru za zdravo starenje Općine Centar, u Ulici Maršala Tita broj 12, u organizaciji Udruženja „Generacija“ koje upravlja ovim centrom, jučer je obilježen Svjetski dan zdravlja.
07.04.2022.
Održana 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak 7. aprila 2022. godine 16. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.
07.04.2022.
FINANSIJSKA PODRŠKA DOMU
Načelnik Mandić posjetio Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić posjetio je Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba gdje je sa direktorom ove ustanove Hazimom Durmiševićem potpisao protokol o donaciji finansijskih sredstava.
07.04.2022.
Usvojena Odluka o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi
Povećan prihod u budžet
Općinsko vijeće Centar je na 16. redovnoj sjednici na prijedlog načelnika Srđana Mandića usvojilo Odluku o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi na području općine Centar.
07.04.2022.
Prednacrt Regulacionog plana „Green Building Resort“ Poljine upućen na javni uvid i javnu raspravu
Obavještavamo sve subjekte i zainteresirane građane da je dostavljen Prednacrt Regulacionog plana „Green Building Resort“ Poljine, izrađen od strane Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, u skladu sa usvojenom Odlukom o pristupanju izradi Regulacionog plana „Green Building Resort“.
07.04.2022.
Mališani grada Sarajeva održali svečanu priredbu povodom 6. aprila
Jučer je u JU „Centar za sport i rekreaciju“ Općine Centar održana svečanost povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva.
07.04.2022.
U toku radovi na obnovi prvog inkluzivnog parka na području općine Centar
U toku je obnova i opremanje mobilijarom Parka Jelena Vitas, na uglu ulica Branilaca Sarajeva i Ćemaluša, kao prvog inkluzivnog parka na području općine Centar. Ukupna vrijednost obnove parka iznosi 180.330 KM.
06.04.2022.
IZDVOJENO 309.454 KM
Potpisani ugovori za finansiranje projekata boračkih udruženja
U velikoj sali Općine Centar danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima deset boračkih organizacija o finansijskoj podršci Općine za implementaciju projekata, a u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji.
06.04.2022.
Načelnik Mandić razgovarao sa članovima Savjeta Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“
Članovi Savjeta Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“ su na jučerašnjem sastanku načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću prezentovali listu najprioritetnijih projekata značajnih za unapređenje standarda života njihovih sugrađana.
06.04.2022.
Delegacija Općine Centar učestvovala u obilježavanju 6. aprila - Dana grada Sarajeva
Obilježavajući 6. april – Dan Grada Sarajeva i Dan oslobođenja Sarajeva od fašizma tokom Drugog svjetskog rata, te početka rata i višegodišnje opsade grada 1992. godine, delegacije svih nivoa vlasti, boračkih udruženja te brojni sugrađani obišli su danas spomen-obilježja, nekoliko gradskih grobalja te mezarje Kovači, gdje su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast svim stradalim tokom protekla dva rata.
06.04.2022.
Finansijska podrška Službi socijalne zaštite općine Centar
U prostorijama Službe socijalne zaštite općine Centar koja djeluje u okviru Javne ustanove „Kantonalni centar za socijalni rad“ jučer je potpisan protokol o realizaciji transfera u iznosu od 6.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar izdvojen navedenoj ustanovi.
06.04.2022.
Odigrana prva dva kola Lige u fudbalu osnovnih škola
Na otvorenom terenu sarajevskog FIS-a odigrana su prva dva kola lige u fudbalu za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar. Takmičenje je podijeljeno u dvije starosne skupine, mlađe kategorije do sedmog razreda i starije do devetog.
06.04.2022.
Sutra 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Šesnaesta redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 7. aprila 2022. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
05.04.2022.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 60 HILJADA MARAKA
Za rekonstrukciju ambulante „Jablanička“ izdvojeno 60 hiljada maraka
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Abel Baltić potpisali su protokol o realizaciji sredstava za sufinansiranje projekta početka rekonstrukcije ambulante porodične medicine „Jablanička“ u ulici Fehima efendije Čurčića na broju 3. Za ovu namjenu u budžetu Općine Centar izdvojeno je 60.000 KM.
05.04.2022.
IZDVOJENO 20.000 KM
Finansijska podrška Zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS
U prostorijama Javne ustanove „Zavod za zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo“ danas je potpisan protokol o realizaciji transfera u iznosu od 20.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar izdvojen navedenoj zdravstvenoj ustanovi.
05.04.2022.
Delegacija Općine Centar položila cvijeće i odala počast prvim civilnim žrtvama protekle opsade Sarajeva
Povodom obilježavanja 5. aprila – Dana opsade Sarajeva i obilježavanja 30. godišnjice najduže opsade nekog grada u novijoj evropskoj historiji u organizaciji Gradske uprave Sarajevo danas je upriličeno polaganje cvijeća i odavanje dužne počasti prvim civilnim žrtvama opsade Sarajeva i agresije na nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.