Vijesti

13.04.2022.
MZ „KOŠEVSKO BRDO“
Prioriteti dječije i sportsko igralište, redovna autobuska linija, nove prostorije za smještaj mjesne zajednice
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je zajedno sa saradnicima održao sastanak sa članovima Savjeta Mjesne zajednice „Koševsko brdo“.
13.04.2022.
Privode se kraju radovi na izgradnji objekta Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa saradnicima obišao je gradilište u parku Kemal Monteno na lokaciji nekadašnje Austrijske kuće, preko puta naselja Ciglane, gdje su u toku završni radovi na izgradnji objekta u kojem će biti smještena Evropska kuće kulture i nacionalnih manjina.
13.04.2022.
Arheoturizam je prilika za promociju i zaštitu domaćeg blaga, ali i inovacije u turističkoj ponudi Sarajeva
Arheoturizam i podrška kulturnoj baštini kroz arheološke parkove su sve popularniji u svijetu jer predstavljaju priliku za povezivanje prošlosti i sadašnjosti, promociju arheoloških nalazišta i korištenje tog blaga za unapređenje turističke ponude.
13.04.2022.
PROMOCIJA ZNAČAJA OČUVANJA OKOLIŠA
Kante za selektivno odlaganje otpada postavljene u prostorijama mjesnih zajednica Općine Centar
S ciljem očuvanja okoliša kroz proces reciklaže otpada, Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Općine Centar je u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Rad“ organizirala podjelu plastičnih kanti za selektivno odlaganje otpada u prostorijama mjesnih zajednica.
13.04.2022.
Odbojkašice Katoličkog školskog centra pobjednice turnira u odbojci
U organizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, jučer su u FIS-u odigrane utakmice gdje su učestvovale odbojkašice iz devet osnovnih škola sa Centra.
12.04.2022.
DRUŽENJE SA MALIŠANIMA
Načelnik Mandić posjetio Katolički školski centar „Sv. Josip" Sarajevo
Načelnik Općine Srđan Mandić posjetio je danas Katolički školski centar "Sv. Josip" Sarajevo, gdje je sa učenicima trećeg razreda učestvovao u radionici farbanja uskrsnih jaja za nadolazeći veliki katolički blagdan Uskrs.
12.04.2022.
ZAVRŠNI SLOJ ASFALTA
Nastavak projekta asfaltiranja Jukićeve ulice na Koševskom brdu
Kako je najavljeno uskoro se očekuje nastavak projekta asfaltiranja Jukićeve ulice na Koševskom brdu, odnosno postavljanje završnog sloja asfalta.
12.04.2022.
OPĆINA I KANTON OBEZBIJEDILI 866.000 KM
Obezbijeđena novčana sredstva za realizaciju prve faze projekta regulacije potoka Sušica
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas sa ministrom privrede Kantona Sarajevo Adnanom Delićem sporazum o sufinansiranju projekta regulacije potoka Sušica na području općine Centar Sarajevo.
12.04.2022.
Održana prezentacija idejnog rješenja parka Juraja Neidhardta
U prostorijama Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu održana je prezentacija idejnog rješenja parka Juraja Neidhardta koji se nalazi na uglu ulica Patriotske lige i Bolnička, u obuhvatu Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu.
12.04.2022.
Odigrano peto kolo Lige u fudbalu osnovnih škola
Na otvorenom terenu sarajevskog FIS-a odigrano je peto kolo lige u fudbalu za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar. Takmičenje je podijeljeno u dvije starosne skupine, mlađe kategorije do sedmog razreda i starije do devetog.
12.04.2022.
ANKETIRANJE GRAĐANA
Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH
Općina Centar Sarajevo učestvuje u Projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
11.04.2022.
Osiguran prevoz za 274 učenika Osnovne škole „Nafija Sarajlić“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić održao je danas sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Štetom na temu vanlinijskog prevoza za učenike Osnovne škole „Nafija Sarajlić".
11.04.2022.
OPĆINA CENTAR IZDALA URBANISTIČKU SAGLASNOST
Novi trolejbusi vozit će do Šipa
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uručio je danas ministru saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanu Šteti urbanističku saglasnost za projekt trolejbuske mreže do Vogošće.
11.04.2022.
IZDVOJENO JOŠ 120.950 KM
Nastavak rekonstrukcije i nadgradnje javne rasvjete u Centru
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa svojim saradnicima iz oblasti investicija i komunalnih poslova danas obišao nekoliko lokacija na području općine Centar gdje su okončani ili su planirani investicioni projekti.
11.04.2022.
Fudbalskom klubu Sarajevo uplaćeno 100 hiljada maraka
Budžetom Općine Centar za 2022. godinu planirana su sredstva u iznosu od 200.000 maraka Fudbalskom klubu Sarajevo za rad omladinskog pogona i drugih selekcija.
10.04.2022.
Odigrano treće i četvrto kolo Lige u fudbalu osnovnih škola
Na otvorenom terenu sarajevskog FIS-a odigrano je treće i četvrto kolo lige u fudbalu za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar. Takmičenje je podijeljeno u dvije starosne skupine, mlađe kategorije do sedmog razreda i starije do devetog.
09.04.2022.
OKONČAN INTERNACIONALNI JAVNI POZIV
Građani biraju izgled parka Hastahana
Prva faza internacionalnog javnog poziva za dostavljanje idejnog rješenja javnog prostora „Hastahana“ okončana je 6. aprila 2022. godine.
08.04.2022.
Započele pripreme za obilježavanje Dana Općine Centar
U petak, 8. aprila 2022. godine održan je prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja.
08.04.2022.
Obilježen Svjetski dan Roma u školi „Hasan Kikić“
Likovnom kolonijom „Budi moj prijatelj“ u prostorijama Osnovne škole „Hasan Kikić“ obilježen je 8. april, Svjetski dan Roma, a u cilju očuvanja njihovog kulturnog i nacionalnog identiteta, promocije socijalne inkluzije sa akcentom na važnost obrazovanja.
08.04.2022.
U BUDŽETU PLANIRAN IZNOS OD 1.300.000 MARAKA
„Pješačka zona – Sarajevski ćilim“ krasit će centralni dio grada
Na jučerašnjoj 16. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar prezentirana je informacija o projektu „Pješačka zona – Sarajevski ćilim“.