HORSKO PJEVANJE UZ INSTRUMENTALNU PRATNJU

U organizaciji Općine Centar održana revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovaca

Na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) tradicionalno je održana Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika osnovnih škola sa područja općine Centar iz oblasti horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju.

I ove godine je u Centru kulture i mladih Općine Centar upriličen bogat kultuno-zabavni program za mnogobrojnu publiku, uz veliki broj učenika, roditelja, nastavnika i predstavnika lokalne zajednice.

 

 Prvo mjesto iz oblasti horskog pjevanja osvojio je hor „Katoličkog školskog centra“  sa kompozicijom „Vois sur ton chemin“, koju su pripremili sa nastavnicama  Anom Andrle Imamović i Andreom Hadžidedić. Drugoplasirani je hor Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ koji su sa nastavnicom Lidijom Bešo izveli numeru „This pretty planet“. Treće mjesto dijele dvije škole i to učenici Osnovne škole „Isak Samokovlija“ koji su sa nastavnicom Nizamom Aliustić pripremili numeru „Hallo Django“ i učenici Osnovne škole „Hasan Kikić“ u pratnji nastavnika Almera Begića izveli su numeru „Emina“.

 

 Pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević je uručila diplome za osvojena prva tri mjesta. Općina Centar, kao pokrovitelj i organizator manifestacije, nagradila je prvoplasirane ekipe sa 1000 KM (prvo mjesto), 700 KM (drugo mjesto) i po 500 KM (treće mjesto). Novčane nagrade će biti uplaćena školama za unapređenje rada školskih sekcija i nabavku neophodne opreme za njihov rad.

 

U stručnom žiriju koji je ocjenjivao učeničke izvedbe bili su profesori muzike Alma Karić, Munir Mešanović i Lamija Hasković. Dvije prvoplasirane ekipe učestvovat će na Kantonalnom takmičenju horova.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti