NAČELNIK MANDIĆ U POTOČARIMA

Nastavljena podrška Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicama Lejlom Dizdarević i Amrom Hašimbegović Vučković boravio je jučer u posjeti Srebrenici.

Predstavnici Općine Centar su u kompleksu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, gdje ih je dočekao direktor Memorijalog centra Srebrenica Emir Sujagić, položili cvijeće na spomen-obilježje, te minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast svim žrtvama genocida počinjenog u julu 1995. godine.

Općina Centar je i ove godine izdvojila finansijska sredstva Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari. Riječ je o iznosu od 20.000 maraka koji će biti utrošen za podršku radu, izgradnju i održavanje kompleksa Memorijalnog centra.

Nakon polaganja cvijeća, predstavnici Općine obišli su kompleks Memorijalnog centra.

Direktor Suljagić uputio je riječi zahvalnosti načelniku Mandiću i Općini Centar na svesrdnoj pomoći i podršci, koja je, kako je naveo, i više nego potrebna.

-U ime Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine i svoje lično ime želim izraziti duboku zahvalnost na svemu što Općina Centar čini za nas. Hvala vam što ste kao i ranijih godina danas ovdje, poručio je Suljagić.  

Načelnik Mandić je istakao opredjeljenje Općine Centar da u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržava rad Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

-Pored ovih sredstava planiramo izdvojiti i dodatnih 50.000 maraka za nabavku forenzičke opreme koja će u budućem periodu Memorijalnom centru olakšati rad na identifikaciji posmrtnih ostataka, kazao je načelnik Mandić.

U okviru posjete Srebrenici delegacija Općine Centar posjetila je i JU „Prva osnovna škola” Srebrenica. Da podsjetimo, Općina Centar je prethodnih godina izdvojila sredstva za sanaciju četiri učionice u Područnoj školi „Potočari“.

Tokom posjete Srebrenici delegacija Općine Centar susrela se i predsjednicom Udruženja žena povratnica „Podrinjka“ Srebrenica, Mevlidom Muhanović.

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti