OPĆINA IZDVOJILA 150.866 KM

Okončani radovi na proširenju saobraćajnice u Ulici Kromolj

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na proširenju saobraćajnice na dijelu Ulice Kromolj između brojeva 104 i 110.

Za realizaciju ovog značajnog projekta Općina Centar je iz budžeta izdvojila 150.866 KM. Nakon provedene procedure javnih nabavki za izvođača radova odabrana je građevinska firma „Grakop“ iz Kiseljaka, dok je za nadzor angažovana firma „Radis“.

Nakon mašinskog proširenja saobraćajnice u dužini od 205 metara izgrađeni su armirano-betonski potporni zidovi sa obje strane saobraćajnice zbog stabilizacije kompletne saobraćajnice i okolnog zemljišta. Kako je navedeno u projektu na ovoj lokaciji je zbog adekvatne odvodnje površinskih voda izvršena izgradnja drenažnog sistema, te  postavljanje novih betonskih ivičnjaka. U završnoj fazi projekta nakon okončanja postavljanja novog asfalta planirano je iscrtavanja horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije.

Realizaciju projekta je pokrenula Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar nakon inicijativa sugrađana upućenih Savjetu Mjesne zajednice „Betanija“. 

 

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti