PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM

Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara

Tokom jučerašnjeg dana radnici angažovane građevinske firme „Grakop“ izvršili su postavljanje prvog sloja asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara, koja se nalazi na području Mjesne zajednice „Šip“.

Finansijer projekta je Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu za pomenutu namjenu je obezbijeđen iznos od 125.711 KM. Kako su objasnili predstavnici ove firme nakon mašinskog uklanjanja oštećenog asfalta i podloge postavljena je nova tampon podloga. Također je urađena nivelacija postojećih šahtova za odvodnju površinskih voda, šibera za vodu, te odvodne rešetke. Izvršena je i zamjena oštećenih ivičnjaka duž ulice na kojoj se odvijaju radovi u dužini od 200 metara. Jučer su okončani radovi na postavljanju prvog sloja asfalta, a ukoliko dozvole vremenske prilike, naredne sedmice planirano je postavljanje završnog sloja. Na kraju radova će biti iscrtana horizontalna i postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija u ovoj ulici koja graniči sa Općinom Vogošća. 

Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture planirano je ukupno 4.198.600 KM.

 

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti