OPĆINA CENTAR I UNDP

Počela izgradnja eko učionice u školi „Alija Nametak“

Radnici firme „Tenneco Ing“ d.o.o. započeli su radove na izgradnji Eko učionice u dvorištu Osnovne škole Alija Nametak, na području Mjesne zajednice „Bardakčije“.

Radove zajednički finansiraju Općina Centar sa 14.117 KM i projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)“ sa 20.882 KM kojeg implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) a finansiraju Vlada Švicarske i Švedska.

Realizacija ovog projekta kandidirana je na forumu građana koji je održan u prostorijama Mjesne zajednice „Bardakčije“.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ finansiraju Vlada Švicarske i Švedska a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Kroz projekte eko učionica potiče se učenje i kreativne vannastavne aktivnosti, kao i promovisanje i poticanje ekološke svijesti učenika.

Ove učionice imaju za cilj educirati učenike o pitanjima zaštite okoliša, očuvanja prirode i održivog načina života kroz razne metode, te stvoriti generaciju ekološki osviještenih pojedinaca koji su opremljeni znanjem i vještinama za doprinos održivoj budućnosti.

Općina Centar Sarajevo vodi posebnu pažnju i brigu za osnovne škole na njenom području u cilju poboljšanja uvjeta rada i boravka učenika i nastavnog osoblja, te pruža finansijsku podršku za različite namjene, kao što su sanacija stolarije, sanitarnih prostorija, fasada, sala za tjelesni odgoj, nabavku namještaja, informatičke i druge opreme za kabinete, opremanje školskih biblioteka, postavljanje video nadzora i drugo.

Za poboljšanje uslova rada i opremljenosti predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova u posljednje tri godine izdvojeno je preko 1,5 miliona KM.

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti