PET OSNOVNIH ŠKOLA U CENTRU

Općina finansirala nabavku jarbola sa zastavama u školskim dvorištima

U okviru projekta dodjele finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama, Općina Centar izdvojila je finansijska sredstva za nabavku i postavljanje jarbola sa zastavama u dvorištima pet osnovnih škola.

Sredstva u iznosu od 19.500 KM su dodijeljena na osnovu zahtjeva škola koji su utvrđeni prilikom obilaska uposlenika Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

Jarboli sa zastavama već su postavljeni u dvorišta osnovnih škola „Safvet beg Bašagić“, „Šip“, „Vladislav Skarić“ i „Silvije Strahimir Kranjčević“, a u toku je postavljanje u dvorištu Osnovne škole „Alija Nametak“. 

Općina Centar Sarajevo vodi posebnu pažnju i brigu za osnovne škole na njenom području u cilju poboljšanja uvjeta rada i boravka učenika i nastavnog osoblja, te pruža finansijsku podršku za različite namjene, kao što su sanacija stolarije, sanitarnih prostorija, fasada, sala za tjelesni odgoj, nabavku namještaja, informatičke i druge opreme za kabinete, opremanje školskih biblioteka, postavljanje video nadzora i drugo.

Za poboljšanje uslova rada i opremljenosti predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova u posljednje tri godine izdvojeno je preko 1,5 miliona KM. 

 

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti