EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU

Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica

Po nalogu načelnika Općine Centar Srđana Mandića koji je ujedno i komandant Štaba Civilne zaštite Općine Centar članovi Vatrogasnog društva Bjelave svakodnevno cisternama vrše distribuciju pitke vode stanovnicima naselja Gorica.

Općina Centar će putem Civilne zaštite nastaviti distribuciju pitke vode za stanovnike naselja Gorica sve dok se problem ne okonča. 

Voda je osnovna ljudska potreba, i još jednom izražavamo žaljenje što se stanovnici sarajevskog naselja suočavaju sa nepotrebnim zatvaranjem vode cijelom naselju, te ponovno apelujemo na Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija da građanima obezbijedi nesmetano vodosnabdijevanje, a da naplatu starih dugovanja ostvari na drugi način.

Još jednom ponavljamo da je isključiva nadležnost i odgovornost za vodovodnu i kanalizacionu mrežu na Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“. 

Nedopustivo je da stanovnicima cijelog naselja Gorica voda bude isključena zbog dugovanja pojedinaca, naročito u vrijeme ekstremno visokih temperatura vazduha. 

 

30.08.2024.
IZDVOJENO 174.265 MARAKA
Osiguran prevoz za učenike tri osnovne škole
30.08.2024.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Nastavak besplatne rekreacije za osobe treće životne dobi
30.08.2024.
U DVORIŠTU OSNOVNE ŠKOLE „ALIJA NAMETAK“
Općina finansirala nabavku jarbola sa zastavama
Više vijesti