IZDVOJENO 10.000 KM

Općina Centar nastavlja podršku radu Udruženja penzionera

U Općini Centar je upriličeno potpisivanje protokola kojim Općina Centar iz svog budžeta izdvaja iznos od 10.000 KM Udruženju penzionera Općine Centar.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Srđan Mandić, koji je ovom prilikom kazao da Općina Centar već tradicionalno finansijski pomaže Udruženje penzionera te da će takvu praksu nastaviti i u budućnosti. U ime Udruženja penzionera Općine Centar protokol je potpisao predsjednik Udruženja Mujo Slato.

 -Svakodnevnim poskupljenjem osnovnih životnih namirnica našim penzionerima ostaje sve manje sredstava da mogu preživjeti do naredne penzije. Mi kao institucija se borimo i trudimo da im pomažemo sa različitim vidovima pomoći i programima podrške, poručio je načelnik Mandić.

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Mandiću, Slato je istakao značaj dugogodišnje uspješne saradnje sa Općinom Centar.

-Svaki vid pomoći je dragocjen i nama je dobro došao. Općina Centar zaista svesrdno pomaže penzionere kroz razne projekte. Ali i mi kao udruženje brinemo o svojim članovima. Hvala Općini Centar što i na ovaj način prepoznaje potrebe svojih građana, rekao je predsjednik Slato.

Pored sredstava koja je Općina Centar dodijelila Udruženju penzionera, u budžetu ove lokalne zajednice redovno se izdvajaju sredstva za stalne novčane pomoći za penzionere u stanju socijalne potrebe, stalne novčane pomoći za lica u stanju socijalne potrebe koja su starija od 60 godina i bez primanja, jednokratne novčane pomoći za kupovinu lijekova penzionerima i licima starijim od 60 godina bez primanja, novčane pomoći za troškove kućne njege, novčane pomoći za kupovinu osnovnih životnih namirnica...

Potpisivanju protokola  prisustvovale su pomoćnica načelnika Općine Centar za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu  Amra Hašimbegović Vučković te saradnice Mersida Veiz i Aida Bašić.

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti