SVI PUTEVI VODE NA KOŠEVO

Postavljanje turističke signalizacije prema stadionu

Radnici firme „Sacom“ d.o.o. započeli su danas postavljanje turističke signalizacije na karakterističnim tačkama na području općine Centar, a koja će služiti za vođenje saobraćaja prema Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“, uoči utakmice drugog pretkola Konferencijske lige koju FK Sarajevo u četvrtak na Koševu igra protiv Spartaka iz Trnave (Slovačka).

Inicijativu za postavljanje turističke signalizacije za stadion „Asim Ferhatović Hase“ podnio je istaknuti bosanskohercegovački sportski novinar, autor dokumentarnog filma Hase“ Muhamed Bikić koji je danas zajedno sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem obišao jednu od lokacija na koju se signalizacija postavlja. 

-Koristim priliku da se zahvalim našem Muhamedu Bikiću na ovoj inicijativi koja će zasigurno mnogim zaljubljenicima fudbala olakšati snalaženje u prostoru i omogućiti lakši dolazak do stadiona. Općina Centar je uvijek spremna podržati dobre inicijative kao što je ova, kazao je načelnik Mandić.

Naime, Općina Centar pribavila je ranije potrebne saglasnosti od Direkcije za puteve FBiH i Turističke zajednice Kantona Sarajevo za postavljanje navedene turističke signalizacije. 

Signalizacija će biti postavljena na pet lokacija u Centru, i to u ulicama Hiseta, Maršala Tita, Alipašina, te raskrsnica Ulica Maršala Tita i Hamze Hume kod Alipašine džamije.  

Da podsjetimo, u četvrtak, 25. jula Fudbalski klub Sarajevo igra utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige protiv Spartaka iz Trnave (Slovačka), a na Olimpijskom stadionu se očekuje preko 30.000 gladalaca. 

 

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti