Vijesti

13.03.2017.
Transparency International BiH organizuje dvodnevnu regionalnu konferenciju
U hotelu Bristol u Sarajevu, u ponedjeljak 13. marta 2017. godine, počela je dvodnevna regionalna konferencija „Dijalogom i saradnjom sa civilnim društvom do boljih rezultata reforme javne uprave“.
13.03.2017.
Za obrazovanje Općina Centar u 2017. godini izdvojila 4.277.490 maraka
Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom izdvajanja značajnih sredstava iz budžeta za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa i poboljšavanje uvjeta boravka i rada u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, stipendiranje nadarenih učenika i studenata, organizaciju školskih takmičenja u znanju, kulturnim i sportskim aktivnostima i drugo.
13.03.2017.
U utorak u Domu mladih završna manifestacija projekta „Pokaži svoj talenat“
Nakon što je realizovan niz radionica u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“, u utorak 14. marta u 10 sati u Domu mladih, započet će završna manifestacija gdje će djeca sa posebnim potrebama imati priliku da se druže sa osnovcima i srednjoškolcima i gdje će kroz zabavu i igru stvarati umjetnička djela.
13.03.2017.
Projekat Udruženja oboljelih od Morbus crohna i Ulceroznog colitisa podržan sa 2.500 KM
Zbog ekonomske ovisnosti i lošeg zdravstvenog stanja oboljeli od Morbus crohna su veoma zatvoreni i socijalno isključeni.
10.03.2017.
Radovi na sanaciji klizišta u Nahorevskoj ulici 125 u završnoj fazi
Ukoliko dozvole vremenske prilike radnici građevinske firme „Mibral“ će sredinom naredne sedmice okončati radove na sanaciji klizišta u Nahorevskoj ulici 125 (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“).
10.03.2017.
Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 7. sjednica Općinskog vijeća Centar održana je 9. marta 2017. godine. Zasjedanje je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
10.03.2017.
Učenici škole „Musa Ćazim Ćatić“ pokazali najbolje znanje iz matematike
U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“ održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike. Takmičili su se učenici od sedmih do devetih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
10.03.2017.
Najbolji odbojkaši općinskog takmičenja učenici Osnovne škole „Alija Nametak“
U finalnim utakmicama općinskog odbojkaškog takmičenja za dječake, koje su odigrane u sportskoj dvorani FIS-a, prvo mjesto su osvojili učenici Osnovne škole „Alija Nametak“ koji su uspjeli pobijediti u dvije odigrane finalne utakmice osvojivši četiri boda.
09.03.2017.
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića
Radnici građevinske firme Bosman, zaduženi za zemljane radove, te kantonalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, zaduženi za polaganje cijevi nove vodovodne i kanalizacione mreže, uspjeli su tokom ove sedmice postaviti glavni vodovodni i kanalizacioni vod u Ulici Nedžada Mušića od broja 1 do 11 (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
09.03.2017.
Akcija prikupljanja knjiga za biblioteku u Stocu
Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu i u 2017. godini nastavlja aktivnosti na prikupljanju knjiga za biblioteke.
09.03.2017.
Odbojkašice OŠ ''Alija Nametak'' pobjednice općinskog takmičenja
U četvrtak, 9. marta 2017. godine, u sali sarajevskog FIS-a održano je finalno takmičenje u odbojci za djevojčice u kojem su učestvovale ekipe iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar. Pobjednik je ekipa škole ''Alija Nametak''.
09.03.2017.
Projekat Udruženja oboljelih od multipla skleroze KS podržan sa 2.000 KM
Multipla skleroza je hronično progresivno oboljenje koje postepeno dovodi do slabosti muskulature, problema motorike i koordinacije, kao i mnoge druge probleme.
08.03.2017.
Općina nikoga neće deložirati iz stana u zimskom periodu
Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile informacije o deložaciji preko stotinu stanara na području Centra, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić ističe da Općina Centar nije najavila, niti provodi ikakve deložacije.
08.03.2017.
Obilježena 19. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana
U organizaciji Udruženja generala BiH u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje članovi porodice, saborci i prijatelji u srijedu 8. marta 2017. godine odali su počast i obilježili 19. godišnjicu smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana.
08.03.2017.
Predstavljen idejni projekat ambulante porodične medicine na Nahorevu
Na sastanku koji je organizovan u prostorijama Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“, a na kojem su učestvovali predstavnici Kantona Sarajevo i Općine Centar, održana je prezentacija idejnog projekta ambulante porodične medicine čija izgradnja je planirana u okviru novog kompleksa za potrebe Odjeljenja za forenzičku psihijatriju.
08.03.2017.
Čestitka načelnika dr. Nedžada Ajnadžića povodom Međunarodnog dana žena
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić upućuje, u ime ove lokalne zajednice na čijem je čelu, i u svoje ime, iskrene i srdačne čestitke ženama povodom njihovog praznika 8. marta – Međunarodnog dana žena, uz želje za dobro zdravlje, sreću i prosperitet.
08.03.2017.
Sutra finale općinskog takmičenja u odbojci za dječake i djevojčice
Nakon odigranih 30 utakmica odbojkaškog takmičenja za dječake i djevojčice osnovnih škola iz Centra, u četvrtak 9. marta 2017. godine u sali sarajevskog FIS-a, planirano je odigravanje finalnih utakmica ovog takmičenja.
07.03.2017.
U Domu mladih 14. marta završna manifestacija u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“
U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u utorak 7. marta 2017. godine, organizirana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene planirane aktivnosti najveće inkluzije i socijalizacije djece sa posebnim potrebama u jugoistočnoj Evropi, a u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“.
07.03.2017.
Premijer Novalić posjetio Općinu Centar
Općinu Centar Sarajevo posjetio je Fadil Novalić, premijer Federacije BiH zajedno sa svojim saradnicima.
07.03.2017.
Općinsko vijeće Centar zasjeda u četvrtak
U četvrtak, 9. marta 2017. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 7. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.