U ponedjeljak velika akcija čišćenja Olimpijskog stadiona na Koševu

Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se naredne godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu zasigurno je najveći sportski događaj u našoj domovini nakon Zimskih olimpijskih igara 1984.
U ponedjeljak velika akcija čišćenja Olimpijskog stadiona na Koševu

Organizacioni odbor koji je formiran s ciljem što kvalitetnijih priprema donio je odluku da se otvaranje ovog velikog sportskog događaja održi na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

 

S obzirom da je vlasnik Olimpijskog stadiona, Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao odgovorna lokalna zajednica, uzela je aktivno učešće u organizaciji ovog velikog sportskog događaja koji će našu domovinu i njene prirodne ljepote promovisati u svijetu.

 

Predstavnici Općine, „Centra za sport i rekreaciju“, te kantonalnih preduzeća „Rad“ i „Park“, tim povodom, održali su sastanak, a čiji je cilj bio uređenje objekta kako bi bio spreman za preko 1500 takmičara i na desetine hiljada posjetilaca koji će prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja EYOF-a.

 

Na sastanku je donesena odluka da se 3. decembra organizira velika akcija čišćenja Olimpijskog stadiona na Koševu sa početkom u 10 sati. Učesnici sastanka su se usaglasili da akcija čišćenja i uređenja stadiona mora biti proširena pa je odlučeno da se pozovu sva pravna lica, ali i zainteresovani sugrađani da se pridruže akciji i daju svoj dobrovoljni doprinos uređenju stadiona i organizaciji EYOF-a.

 

Podsjećamo, Općina Centar je u ovoj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona. U okviru ovog projekta završeno je uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete. Pored toga, završena je dogradnja klupe za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača. U toku je postavljanje novog rezultatskog semafora, a provodi se i procedura za ugradnju novih stolica u VIP loži. Modernizacija stadiona na Koševu je uslov koji su postavile svjetska i evropska krovna fudbalska organizacija FIFA i UEFA za odigravanje međunarodnih utakmica na ovom stadionu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti