Distribucija industrijske soli za posipanje ulica u Centru

Na osnovu ugovora o izvođenju radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za sezonu 2018-2019. godina, predstavnici Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice i Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar su Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Rad“ dostavili spiskove sa lokacijama i količinama industrijske soli za posipanje ulica, trotoara, stepenica i pješačkih staza tokom zimskog perioda.
Distribucija industrijske soli za posipanje ulica u Centru

U ovim spiskovima, osim podataka o kontakt osobama za distribuciju soli, navedeno je da je za potrebe 18 mjesnih zajednica iz Centra potrebno dostaviti gotovo 90 tona industrijske soli koja će biti distribuirana na 112 lokacija u središnjoj gradskoj općini. Građani, u slučaju potrebe, mogu preuzeti sol za posipanje stepeništa, pješačkih staza i prilaza u svojim mjesnim zajednicama.

 

Podjela industrijske soli za posipanje ulica tokom zimskog perioda je dio zimskog održavanja ulica u Centru i provodi se na osnovu okvirnog sporazuma Općine Centar Sarajevo sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem ''Rad'' o uvjetima i načinu izvođenja radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za period od 2016. do 2020. godine.

 

Prema odredbama programa zimskog održavanja saobraćajnica u Centru i ugovora za ovu zimsku sezonu koja traje od 15. novembra 2018. do 15. marta 2019. godine, komunalno preduzeće „Rad“ ima obavezu da održava prohodnim saobraćajnice lokalnog karaktera od interesa za Općinu Centar i nekategorisane ceste sortirane po prioritetima, kako bi se obezbijedio stalan, nesmetan i siguran promet na cestama.

 

Za nadzor nad izvođenjem radova zimskog održavanja ulica u Centru je zadužena firma „Trasa“, koja će imati obavezu da kontroliše dinamiku radova zimskog održavanja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti