Vijesti

20.04.2017.
Zbog loših vremenskih prilika odgađa se akcija „Uljepšajmo našu lokalnu zajednicu“
Općinski načelnik u saradnji sa službama Općine Centar pokrenuo je niz aktivnosti na obilježavanju Dana planete zemlje, a u susret Danima Općine Centar.
20.04.2017.
Odigrane utakmice četvrtog kola malonogometnog turnira
Nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar nastavljen je utakmicama 4. kola koje su odigrane u četvrtak, 20. aprila 2017. godine na igralištu FIS-a.
20.04.2017.
Književnik Mirsad Bećirbašić razgovarao sa mladim autorima
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Javna ustanova Centar za kulturu „Sarajevo“ je u saradnji sa nastavnim osobljem bosanskog jezika i učenicima iz osnovnih škola sa područja općine Centar objavila Zbornik literarnih radova “Rječito proljeće”.
19.04.2017.
Utvrđen protokol aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Centar
Na trećem sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja, održanom u srijedu 19. aprila 2017. godine, utvrđen je raspored protokolarnih aktivnosti na obilježavanju ovog najznačajnijeg datuma u novijoj historiji ove općine. Sastanak je vodio Mustafa Mulić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar.
19.04.2017.
Radnici Bosmana završili sa uklanjanjem zapreka sa saobraćajnica i prolaza
Snježne padavine su izazvale kolaps u saobraćaju i otežano kretanje pješaka u Sarajevu, te su napravile velike materijalne štete na drveću i voćnjacima.
19.04.2017.
Općina Centar će socijalno ugroženim penzionerima subvencionirati troškove javnog prevoza
U nastojanju da što više pomogne penzionerima koji su u stanju socijalne potrebe Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, će realizirati još jedan novi projekat.
19.04.2017.
Sutra sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 20. aprila 2017. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 9. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
19.04.2017.
Počinju utakmice 4. kola nogometnog turnira osnovnih škola iz Centra
Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine organizirala je tradicionalni nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa područja Centra. Nakon što je uspješno okončano odigravanje utakmica 3. kola nogometnog turnira, u četvrtak 20. aprila na igralištu FIS-a će se odigrati utakmice 4. kola.
18.04.2017.
U toku pripreme za proširenje saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je naselje Bare gdje je razgovarao sa stanovnicima ulice Abdurahmana Muharemije.
18.04.2017.
Za pomoć penzionerima za nabavku lijekova Općina Centar izdvojila 65.000 KM
Općina Centar Sarajevo godinama u kontinuitetu izdvaja finansijska sredstva za pomoć osobama treće životne dobi, a posebno onima koji nisu u mogućnosti sa njihovim minimalnim penzijama nabaviti osnovne životne potrepštine, među kojima su svakako i lijekovi.
18.04.2017.
Općina će podržati organizaciju Sarajevskih dana poezije
Predsjednik Društva pisaca BiH Dževad Karahasan je tokom svoje posjete Općini Centar, gdje ga je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, razgovarao sa svojim domaćinom o nekoliko značajnih tema koje trebaju unaprijediti odnose ovog književnog društva i jedinice lokalne samouprave.
18.04.2017.
Za biblioteku u Stocu prikupljeno preko tri hiljade knjiga
Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu Općine Centar Sarajevo i u 2017. godini nastavila je aktivnosti na prikupljanju knjiga za biblioteke. Ovaj put prikupljanje knjiga organizovano je za biblioteku u Stocu koja će zahvaljujući ovoj akciji biti bogatija za preko 3.000 naslova.
17.04.2017.
Upriličen prijem za boračke porodice povodom Uskrsa i Vaskrsa
U povodu velikog katoličkog i pravoslavnog praznika Uskrsa i Vaskrsa, u Općini Centar je u ponedjeljak 17. aprila 2017. godine, upriličen prijem za članove dvadeset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH katoličke i pravoslavne vjeroispovjesti.
17.04.2017.
Rekonstrukcija saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova
Sredinom marta ove godine radnici građevinske firme „Bosman“ su započeli radove na rekonstrukciji dijela Ulice Šekerova između brojeva 13 i 33, te brojeva 34 i 44 (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“).
17.04.2017.
Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić prisustvovali prijemu povodom Uskrsa
Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa, kojeg su katolici širom svijeta obilježili u nedjelju, u ponedjeljak 17. aprila 2017. godine u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, upriličen je prijem na kome je prisustvovao veliki broj zvanica iz kulture, te vjerskog, javnog, političkog i diplomatskog života.
17.04.2017.
Obnova oglasnih ploča u mjesnim zajednicama Općine Centar
Kako bi unaprijedile komunikaciju sa građanima službe Općine Centar već dugi niz godina koriste savremene tehnologije i moderne oblike komunikacija koji omogućavaju lakšu i bržu razmjenu informacija.
14.04.2017.
Ajnadžić posjetio katoličke i pravoslavne vjernike povodom Uskrsa i Vaskrsa
Povodom predstojećih katoličkog Uskrsa i pravoslavnog Vaskrsa načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak 14. aprila 2017. godine zajedno sa Mustafom Mulićem, dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar, obišao nekoliko katoličkih i pravoslavnih porodica sa područja centralne gradske općine.
14.04.2017.
Načelnik Ajnadžić ugostio predstavnike boračkih i policijskih udruženja povodom Dana Armije RBiH
Povodom 25. godišnjice od formiranja Armije RBiH načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak 14. aprila 2017. godine, u Općini Centar organizovao sastanak sa predstavnicima boračkih i policijskih udruženja iz Centra.
14.04.2017.
Povodom Uskrsa čestitka i donacija Općine Centar
U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine i u svoje ime, najiskrenije čestitke svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću osobno, uz želje za zajedničku bolju budućnost u uzajamnom poštovanju, razumijevanju, miru i toleranciji i da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju ispunjeni radošću.
14.04.2017.
Čestitka i donacija Općine Centar za Vaskrs
Povodom nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine Centar i u njihovo ime, najiskrenije čestitke svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i sreći, kao i željama za prosperitet u zajedničkoj budućnosti, u međusobnom poštovanju, uvažavanju, razumijevanju i toleranciji.