U petak na sceni u Jelićevoj monodrama „Naši dani“ Radoslava Milenkovića

Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, organizuje u petak, 8. februara 2019. godine izvođenje monodrame „Naši dani“, koju je adaptirao, režirao i igra Radoslav Milenković. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra kulture i mladih (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
U petak na sceni u Jelićevoj monodrama „Naši dani“ Radoslava Milenkovića

Radoslav Milenković, glumac i pozorišni reditelj iz Beograda kompletan je autor monodrame „Naši dani“ koja je od premijere 1984. godine pa do danas izvedena više od 1.500 puta, kako na scenama zemalja bivše Jugoslavije tako i u inostranstvu. Tekst predstave nastao je dramatizacijom satiričnih pjesama V.P. Disa (Naši dani i Himna) i najznačajnijih pripovjedaka najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića, koji je oštro, kritički bespoštedno i duhovito slikao vlast svoga vremena ogrezlu u korupciji i nasilju. Kroz imaginarno putovanje koje glavni lik preuzima u naporu da se, nakon dugogodišnjeg izgnanstva, vrati u svoju otadžbinu, on se susreće sa predstavnicima vlasti i postaje učesnik i svjedok rasula i propasti svih segmenata društva.

 

Radoslav Milenković u ovoj predstavi igra više od trideset likova. Kombinacijom bravuroznog verbalnog plana i snažne fizičke ekspresije, potpomognute pantomimom, žanrovrski oslonjene na raznovrsna sredstva pučkog pozorišta, farse, groteske, komedije dell'arte i kabarea, ostvarena je predstava koja je ovjenčana brojnim nagradama u prethodnih 33 godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti