Općina Centar spremna sufinansirati sanaciju fasade u Ulici Muhameda Hadžijahića

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 6. marta 2019. godine zajedno sa saradnicima obišao stanare zgrade u Ulici Muhameda Hadžijahića 12 i 14 kojima su ugroženi stanovi zbog dotrajale fasade i popucanih betonskih ploča u temelju zgrade.

Ajnadžić je razgovarao sa predstavnikom stanara iz pomenute zgrade i kazao da je Općina spremna pomoći u rješavanju problema.

 

-Sa upraviteljem vaše zgrade, a svakako i zgrade pored, napravite predračun troškova za sanaciju fasade na ovoj strani gdje je više nema. Želim vas podsjetiti da na osnovu Odluke o sufinansiranju izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada kolektivnog stanovanja, koje je usvojilo Općinsko vijeće Centar, Općina Centar može učestvovati do 50% potrebnih sredstava, dok ostatak troškova snose stanari. Ukoliko u ove dvije zgrade stanuju socijalno ugrožene porodice, Općina Centar će pronaći način da sufinansira njihovo učešće u ovom projektu. Općina Centar ni na koji način ne može snositi sve troškove sanacije fasade, naglasio je Ajnadžić.

 

Predstavnik stanara sa broja 14 Rašid Rizvanović se zahvalio načelniku Ajnadžiću na posjeti i ukazanoj pomoći i podršci u ovim, kako je naveo, teškim trenucima.

 

-Svakodnevno strahujemo za naše stanove, situacija je zaista alarmantna. Fasade na jednoj strani kao što vidite nikako nema. Iskreno se nadamo da ćemo naći kako da zajednički riješimo ovaj problem. U narednim danima ćemo sa našim upraviteljem napraviti predračun radova i dostaviti vam u što skorijem roku, kazao je Rizvanović.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti