Održana kreativna radionica u Centru za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad

U prostorijama Centra za zdravo starenje u zgradi „Svjetlosti“ (Muhameda Kantardžića 3) organizovana je kreativna radionica u kojem su učestvovala djeca iz Javne ustanove „Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić“ zajedno sa članovima likovne sekcije Centar za zdravo starenje.

Radionicu je organizovao akademski slikar Sulejman Haljevac kojem ovo predstavlja jednu u nizu realizovanih radionica s ciljem inkluzije djece i osoba sa poteškoćama u razvoju. Sulejman Haljevac također obavlja i funkciju dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar.

 

 

Na radionici, osim slobodnih tema za umjetničko izražavanje, nije nedostajalo smijeha i dobrog raspoloženja. Tokom dana u ime Općine Centar radionicu su posjetili savjetnik načelnika Općine Centar Osmo Babić i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

 

Sa ovim druženjem je zatvorena prodajna izložba članica Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad koja je tokom trajanja Dana otvorenih vrata ovog Centra bila postavljena povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Na izložbi je bilo postavljeno oko dvije stotine radova koji su rađeni na likovnoj sekciji, na sekciji turskog veza i alu folije.

 

Centar za zdravo starenje broji oko 290 građana treće životne dobi koji žive na području općina Centar i Stari Grad, s tim da se broj zainteresovanih svakodnevno povećava i premašuje kapacitet samog Centra.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti