OPĆINA IZDVOJILA PREKO 2 MILIONA MARAKA

Privode se kraju radovi na izgradnji objekta vrtića „Razigrani dani“

U utorak, 10. decembra 2019. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima, te v.d. direktorice Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ Amelom Buljubašić obišao gradilište u ulici Patriotske lige do broja 46 gdje je u toku izgradnja objekta obdaništa „Razigrani dani“.

U novom funkcionalnom objektu, površine oko 2.000 kvadratnih metara će biti smješteno obdanište „Razigrani dani“ i Centar za zdravo starenje.

 

Emir Muftić, šef gradilišta firme „Unigradnja“, upoznao je prisutne sa situacijom na izgradnji ovog objekta.

 

-Radovi se privode kraju i sigurno će biti završeni do kraja marta. Trenutno se izvode molersko-farbarski radovi, te radovi na polaganju podnih površina, nakon čega preostaje vanjsko uređenje objekta, te uređenje parkovske površine i dječijeg igrališta, pojasnio je Muftić.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova i naglasio da će Općina Centar poduzeti sve neophodne radnje kako bi objekat bio završen u što kraćem roku.

 

-Zadovoljni smo dinamikom izgradnje objekta i kako imamo zaokruženu finansijsku konstrukciju, prema našim planovima objekat "Razigrani dani", gdje će osim obdaništa biti smješten i Centar za zdravo starenje, planiramo staviti u funkciju početkom naredne godine. Općina Centar je do sada izdvojila 2,2 miliona KM za izgradnju objekta obdaništa, a Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izdvojilo je 800.000 maraka, kazao je Ajnadžić.

 

Buljubašić je kazala da će izgradnjom ovog objekta biti prošireni kapaciteti za predškolski odgoj.

 

-Ovo će biti 34. vrtić koji djeluje u okviru Javne ustanove „Djeca Sarajeva“. Želim iskoristiti priliku da se zahvalim Općini Centar koja je uložila iznimno velika finansijska sredstva u izgradnju objekta. Naša obaveza je da nakon što budu okončani radovi na izgradnji opremimo objekat kako bi bio stavljen u funkciju. Kapacitet novoizgrađenog vrtića će biti oko stotinu mališana, dodala je Buljubašić.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti