Načelniku Ajnadžiću uručena zahvalnica za doprinos u rekonstrukciji i adaptaciji hadži Turhanove džamije

Hafiz Maid ef. Ibrahimović, imam u džematu Soukbunar posjetio je Općinu Centar i tom prilikom načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću uručio zahvalnicu za doprinos u rekonstrukciji i adaptaciji hadži Turhanove džamije na Soukbunaru.

Naime, Općina Centar već dugi niz godina u budžetu obezbjeđuje značajna finansijska sredstva za obnovu vjerskih objekata kao i za programske aktivnosti i obilježavanje vjerskih praznika.

 

U ovoj godini u okviru granta vjerskim institucijama za obnovu vjerskih objekata, koji se raspoređuje putem Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama, a prema utvrđenim kriterijima, 66 hiljada konvertibilnih maraka dodijeljeno je Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo. Između ostalih, 5.000 maraka dodijeljeno je za sanaciju mekteba džamije na Soukbunaru. Općina je i ranijih godina izdvajala sredstva za adaptaciju i rekonstrukciju pomenute džamije.

 

Efendija Ibrahimović se zahvalio na sveukupnoj podršci i izrazio nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

 

-U ime džematskog odbora i Medžlisa islamske zajednice u Sarajevu zahvaljujem se na ovoj, ali i svim ranijim donacijama. Vi ste pokazali da brinete i vodite računa o vjerskim zajednicama, naglasio je Ibrahimović.

 

Načelnik Ajnadžić je još jednom istakao opredijeljenost za nastavak dobre saradnje ove lokalne zajednice sa vjerskim institucijama.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti