Općina Centar spremna za zimsko održavanje ulica

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ Vera Arnautović potpisali su ugovor o izvođenju radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za sezonu 2019/2020. godinu.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i sekretar Općine Jasna Beba, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić i pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović.

 

-Potpisivanjem ugovora, te pravovremenom nabavkom i distribucijom industrijske soli za posipanje ulica čiju distribuciju po mjesnim zajednicama je započelo preduzeće „Rad“, ove godine smo obezbijedili potrebne tehničke uslove da tokom zimske sezone naši građani dobiju najbolju uslugu. Vrijednost ovog ugovora iznosi oko 700.000 KM, a sredstva je izdvojila Općina Centar iz svog budžeta za pravovremeno, potpuno i uredno održavanje svih ulica u svim mjesnim zajednicama na teritoriji naše općine. Očekujemo da ove godine nećemo imati primjedbi građana na zimsko održavanje ulica. Moja su očekivanja da će preduzeće „Rad“ izvršiti sve obaveze koje su definisane ugovorom, objasnio je Ajnadžić.

 

Prema odredbama programa zimskog održavanja saobraćajnica u Centru i ugovora za ovu zimsku sezonu koja traje od 15. novembra 2019. do 15. marta 2020. godine, komunalno preduzeće „Rad“ ima obavezu da održava prohodnim 144 saobraćajnice lokalnog karaktera od interesa za Općinu Centar i 139 nekategorisanih cesta sortiranih po prioritetima, kako bi se obezbijedio stalan, nesmetan i siguran promet na cestama. Također je pomenuto preduzeće u obavezi da mašinsko održavanje pješačkih površina obavlja tokom ove zimske sezone na 21 lokaciji, dok će ručno održavanje ulica, pločnika, stepenica i mostova obavljati na 57 lokacija u Centru.

 

Kako je napomenuo načelnik Ajnadžić, preduzeće „Rad“ je već obavilo isporuku industrijske soli za posipanje ulica, pješačkih prilaza i stepeništa u 18 mjesnih zajednica Centra i kako je planirano potpisanim ugovorom ove zimske sezone za potrebe građana Centra biće isporučeno nešto više od 33 tone.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti