Općina Centar podržala humanitarni koncert „Pjesmom ti pomažem“ za stradale u zemljotresu u Albaniji

Sinoć je u Domu mladih na Skenderiji a u organizaciji udruženja Željezničarskog kulturno-umjetničkog društva „Željezničar“ Sarajevo i bosanskohercegovačko- albanskog prijateljstva održan humanitarni koncert „Pjesmom ti pomažem“ u cilju prikupljanja pomoći stanovništvu Albanije stradalom u zemljotresu.

U ime Općine Centar, kao pokrovitelja manifestacije, koncertu su prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i njegovi saradnici te vijećnik Anton Rajić.

 

Načelnik Ajnadžić je u svom obraćanju prisutnima izrazio duboko saučešće povodom tragedije prouzrokovane razornim zemljotresom koji je pogodio Republiku Albaniju, a u kojem je život izgubilo više od 50 osoba, te su pričinjeni veliki ljudski i materijalni gubici.

 

-Žao mi je što je našu prijateljsku zemlju zadesila ova tragedija, a koristim priliku da kažem da želimo pomoći koliko god je to u našoj moći. Osim podrške za održavanje ovog humanitarnog koncerta donijeli smo odluku da iz budžeta izdvojimo sredstva za pomoć stradalom stanovništvu, a organizirali smo i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći. Koristim priliku da pozovem  sve građane da, ukoliko su u mogućnosti, doniraju ono što je trenutno najpotrebnije stanovništvu Albanije. Akcija prikupljanja pomoći organizovana je u svih 18 mjesnih zajednica Općine Centar i u centrima za zdravo starenje u periodu od 9. do 14. decembra 2019. godine. Pokažimo humanost i solidarnost i pomozimo onima kojima je to neophodno, poručio je Ajnadžić.

 

Predsjednik Udruženja bosanskohercegovačko-albanskog prijateljstva Esad Mehanović zahvalio je svima koji su se odazvali humanitarnom koncertu.

 

-Posebno želim izraziti zahvalnost Općini Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem jer su jedini podržali organizaciju ovog humanitarnog koncerta, naglasio je Mehanović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti