Sutra u Foto galeriji Jelićeva promocija knjige Zijaha Sokolovića „CABAres, CABArei“

Promocija knjige bosanskohercegovačkog glumca Zijaha Sokolovića „CABAres, CABArei“ bit će održana u utorak 10. decembra u 11 sati u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1).
Sutra u Foto galeriji Jelićeva promocija knjige Zijaha Sokolovića „CABAres, CABArei“

Ovaj glumac, reditelj i autor vjeruje da je on samo jedan običan čovjek koji nastavlja tajnu glume kojom su se bavili milioni ljudi prije njega. Godinama je, iz predstave u predstavu, gradio istinsku obavezu prema tim ljudima da tajnu o glumačkom pozivu prenosi dalje kroz vrijeme i prostor. “Daske koje život znače“ za njega su još jedino mjesto gdje iluzija ne može propasti.

 

Knjiga govori o dezorijentisanosti modernog čovjeka koji je izgubio ideale i vjeru u njih, a nije u stanju postati žilavi „mediokritet“ koji slijedeći samo goli nagon samoodržanja, uvijek odnosi pobjedu nad bilo kakvim duhovnim vrijednostima i intelektom. Ovu smrtno ozbiljnu problematiku Zijah Sokolović oblaže specifičnom vrstom crnog humora, koji funkcionira kao agresivno karikiranje čulnosti, kao nemoćna osveta uma nad tijelom.

 

Sokolović će održati i predstavu, takozvanu životnu komediju, „CABAres, CABArei“ 14. decembra u 19,30 sati u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Ova predstava govori o preispitivanju krize srednjih godina, odnosno trenutaka kada čovjek podvuče crtu, htio ili ne, pa preispituje sve što mu se dogodilo, sve što mu se događa i što će mu se dogoditi.

 

Ulaznice se  mogu kupiti na biletarnici JU Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) od 9 do 22 sata.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti